Euroins România intră în procedură de faliment

Redactat de in iunie 11, 2023

Polițele încheiate cu această societate de asigurări mai sunt valabile până în luna septembrie.

Tribunalul București a deschis procedura falimentului companiei de asigurări Euroins România. Instanța a confirmat decizia Autorității de Supraveghere Financiară privind retragerea autorizației de funcționare din cauza neîndeplinirii cerințelor de solvabilitate.

Polițele emise de Euroins mai sunt valide 90 de zile de la deschiderea falimentului, adică până în data de 8 septembrie 2023, cu excepția polițelor de garanții care sunt valide până la 7 noiembrie 2023. După aceste termene, polițele încetează de drept.

Persoanele asigurate care au de recuperat despăgubiri sau trebuie să primească restituiri ale primelor de asigurare trebuie să depună cereri la Fondul de Garantare a Asiguraților, unde primesc compensațiile legale în ordinea primirii cererilor.

ASF a decis retragerea autorizației de funcționare a Euroins România în martie 2023, după ce a constatat un deficit de capital de solvabilitate de 2,2 mld lei și unul de capital minim de 1,75 mld lei. Decizia a fost contestată în instanță de către Euroins, fără succes.

Citește și:

Greva din educație, pe final

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist

Background