Povestea Meșteșugarului Local
Redactat de COSMIN RUS in iulie 29, 2024
Ediția cu numărul trei a proiectului cultural-gastronomic ,,Gusturi şi Culori”, vine cu un concept nou. 10 meșteșugari locali vor fi urmăriți pas cu pas pentru a surprinde fragmente inedite din traiul de zi cu zi al oamenilor de la sat, meșteșugari din tată-n fiu, din ale căror mâini încă se făuresc adevărate obiecte de artizanat.
În 2024 , proiectul cultural-gastronomic ,,Gusturi şi Culori”, vine cu un concept nou, ,,Povestea Meșteșugarului Local”. Proiectul, organizat de Asociaţia ACT Sibiu, are la bază două componente principale: promovarea meșteșugarilor și a meșteșugurilor locale – a artei tradiționale românești din Sibiu și promovarea zonei geografice de provenienţă a meșteșugarilor. ,,Gusturi şi Culori” este un concept 100% destinat spațiului online, difuzarea realizându-se prin canale proprii, de Youtube, Facebook şi Instagram ale proiectului, dar şi pe pagina de Facebook şi Instagram a Asociaţiei ACT Sibiu.
“Proiectul se adresează unui număr de aproximativ 10 meșteșugari locali din județ. Prin intermediul acestor clipuri, vom readuce în prim-plan meșteșuguri demult uitate, oameni, locuri și povești, adevărate crâmpeie de viață. Vom surprinde fragmente inedite din traiul de zi cu zi al oamenilor de la sat, meșteșugari din tată-n fiu, din ale căror mâini încă se făuresc adevărate obiecte de artizanat. Ne vom aduce aminte de arta olăritului, a sculpturii în lemn, de meșteșugul țesutului, al împletitului, al broderiei sau al torsului la furcă cu fuior”, transmit orgnizatorii.
Meșteșuguri și meșteșugari
,,Gusturi și Culori – Povestea Meșteșugarului Local”, ediția a III-a, are o mare capacitatea de multiplicare a rezultatelor, de a genera exemple de bună practică prin realizarea de clipuri video cu ,,Povestea din spatele poveştii” a meșteșugarilor și a artizanilor locali din judeţul Sibiu. Proiectul promovează obiectele de artizanat, produsele meșteșugărești, satele și comunele din județul Sibiu, unde aceștia își desfășoară activitatea, încurajarea comercializării acestora, atragerea turiștilor în aceste zone, ceea ce înseamnă susţinerea economiei şi a turismului local, un model autentic şi adevărat în care acest proiect contribuie la dezvoltarea durabilă a comunităților.
Citește și:
Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu
Nu uita!
Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.