Val de zboruri Tarom anulate

Redactat de in iulie 8, 2024

Tarom a anulat luni 20 de zboruri care urmau să aterizeze sau să decoleze luni de pe Aeroportul Henri Coandă (Otopeni), potrivit listei de sosiri și plecări a companiei Aeroporturi București.

Compania a anunțat, inițial, doar anularea a trei zboruri către și dinspre trei destinații, iar apoi a revenit cu un nou comunicat de presă în care spune că este vorba de „o situație fără precedent” și că este vorba de 10 zboruri de luni. Zborurile au fost anulate după ce câte un pilot sau copilot din fiecare echipaj s-a declarat „inapt de zbor”.

Cezar Osiceanu, pilot Tarom, a explicat pentru G4Media ce se întâmplă la Tarom. El a spus că piloții și secunzii au salariile similare cu cele din 2007 și cer creșterea veniturilor. ”Ne-a ajuns cuțitul la os”, a spus el. El a spus că un pilot Tarom poate ajunge la 4.500 de euro/lună, mult mai puțin decât veniturile de circa 10.000 de euro/lună oferite de majoritatea companiilor private.

”Se va ajunge la un efect în cascadă, cu anularea unor chartere. De exemplu, s-a anulat cursa București – Baia Mare, care trebuie să ducă la Baia Mare și piloții pentru două chartere spre Antalya. Cum piloții nu vor mai ajunge la Baia Mare, nici charterele turistice din Baia Mare nu vor mai pleca”, a declarat Cezar Osiceanu pentru G4Media.

Osiceanu a spus că, potrivit Codul aerian, personalul navigant are dreptul să își ia liber 48 de ore pe motive de sănătate.

Cursele anulate:

ROT101/2 Otopeni -Cairo- Otopeni,

ROT167/8 Otopeni -Beirut- Otopeni,

ROT187/8 Otopeni -Amman-Otopeni

ROT701/2 Otopeni – Iași-Otopeni

ROT621/2 – Otopeni – Oradea-Otopeni

ROT261/2 – Otopeni – Istanbul-Otopeni

ROT231/2 – Otopeni – Budapesta-Otopeni

ROT 301/2 – Otopeni – Frankfurt-Otopeni

ROT361/2 – Otopeni – Amsterdam – Otopeni

ROT 381/2 – Otopeni – Paris-Otopeni.

De asemenea, figurează ca anulate curse care ar trebui să decoleze de pe Aeroportul ”Henri Coandă” din Capitală, şi spre Istanbul, Oradea, Budapesta, Bruxelles, Madrid, Frankfurt, Amsterdam.

MInistrul transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat că „a solicitat managementului companiei TAROM să ia urgent măsuri pentru situația actuală!”

„Echipa managerială, selecționată în baza prevederilor Ordonanței privind managementul corporativ, are toate pârghiile legale să ia decizii administrative necesare pentru evitarea unor astfel de blocaje și pentru a preveni repetarea lor! De aceea, echipa managerială trebuie să vină urgent cu un plan eficient de restructurare, prin care să asigure capacitatea operativă a companiei TAROM.

Accentul trebuie pus pe asigurarea personalului navigant și nu pe menținerea în schemă a unor persoane care nu au o contribuție la buna funcționare a TAROM! Aștept o comunicare publică aplicată și detaliată a Directorului General al TAROM prin care să anunțe soluțiile identificate!”, a scris Grindeanu pe Facebook.

Citește și:

Și-a “deschis” sere de cannabis chiar acasă

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background