23 de milioane de lei pentru hrana pacienților din Spitalul Județean Sibiu

Redactat de in iulie 5, 2024

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a inițiat licitația pentru atribuirea contractului de prestări servicii de preparare a mâncării în blocul alimentar recent renovat, pentru pacienții SCJU Sibiu și medicii de gardă.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a inițiat procedura de atribuire în cazul serviciilor sociale și al altor servicii specifice prevăzute în Anexa 2 la Legea 98/2016 privind achizițiile publice cu modificările și completările ulterioare, în vederea încheierii unui acord cadru de prestări servicii de preparare a mâncării pentru pacienții internați în cadrul SCJU Sibiu și medicii de gardă. A inițiat procedura la data de 05.07.2024, prin transmiterea unui anunț de intenție valabil în mod continuu în SEAP, cu transmiterea acestuia la JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene).

Operatorii economici interesați care îndeplinesc condițiile solicitate de Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu sunt invitați să acceseze documentația de atribuire și să depună oferte în condițiile stabilite prin anunțul de intenție, până la data limită de 14.08.2024.

“Prin această procedură de atribuire, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu urmărește utilizarea blocului alimentar recent renovat pentru activitatea de preparare a mâncării pentru pacienții internați și medicii de gardă, ținând cont de experiența anterioară avută cu SC Ansamble Catering & Services SRL. Cu toate că serviciile de catering prestate de operatorul economic actual s-au desfășurat fără incidente, există anumite riscuri care pot fi eliminate prin prepararea hranei și distribuirea ei în interiorul spitalului. De asemenea, această variantă este cea optimă și din punct de vedere economic, fapt rezultat din studiul de fezabilitate privind externalizarea serviciilor de preparare hrană, avizat de către Consiliul de Administrație al SCJU Sibiu și de către Consiliul Județean Sibiu, din care reiese faptul că prin externalizarea activității se obține o economie de 15,03% față de valoarea estimată a costurilor aferente internalizării acestei activități”, transmit reprezentanții Spitalului Județean Sibiu.

Viitorul operator economic va trebui să doteze blocul alimentar cu toate utilajele și accesoriile necesare activității de preparare hrană, în condițiile prevăzute de reglementările legale din domeniu. De asemenea, viitorul prestator se obligă să asigure un sistem de distribuție hrană cu tăvi compacte. În cadrul acestui sistem, este obligatoriu să se asigure tăvile compacte izoterme cu farfurii, cărucioare de transport tăvi complete, cărucioare mobile pentru transport tăvi și alte accesorii care vor asigura ca alimentele să ajungă la pacient la temperatura și condițiile optime de servire a hranei.

Viitorul acord-cadru de prestări servicii va fi semnat pe o perioadă de 4 ani și are o valoare maximă estimată de 23.852.882,40 lei, plus TVA.

Citește și:

Weekend cu miros de gulyaș la Muzeul ASTRA

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background