Încep Zilele Hungarikum

Redactat de in iulie 4, 2024

Târg al meșteșugarilor și producătorilor, spectacole și ateliere de dansuri și muzică populară maghiară, evenimente pentru copii, concerte și concurs de gătit la ceaune. Sunt câteva dintre atracțiile Zilelor Hungarikum.

Cea de-a 15-a ediție a Zilelor Hungarikum, are loc în perioada 4-7 iulie în Muzeul ASTRA. Cele peste 300 de clădiri monument și o suprafață uriașă oferă un cadru perfect pentru eveniment. Festivalul are ca scop principal promovarea și păstrarea culturii și tradițiilor populare maghiare.

Ceremonia oficială de deschidere a festivalului va avea loc joi, 4 iulie de la ora 19:00 în Biserica romano-catolică Sf. Treime din Sibiu. Corul Mixt al Orașului Veszprém din Ungaria va asigura programul și concertul festiv.

Meșteșugari și producători la festivalul maghiar

Pe parcursul celor patru zile de festival vor fi organizate numeroase programe. Târg al meșteșugarilor și producătorilor, spectacole și ateliere de dansuri și muzică populară maghiară, evenimente pentru copii, concerte și multe alte atracții. Toate contribuind la înțelegerea și conservarea culturii, tradițiilor și patrimoniului cultural maghiar.

La cel mai cunoscut eveniment maghiar în aer liber din regiune vor participa meșteșugari și artizani, deschiderea oficială a târgului având loc vineri. Vizitatorii vor putea participa la ateliere de meșteșuguri, degusta delicatese tradiționale maghiare, pălincă, bere și vinuri artizanale. Târgul va fi deschis vineri între orele 12:00 și 20:00, sâmbătă între orele 8:00 și 20:00, și duminică între 8:00 și 18:00.

Concurs de gătit la ceaune

Atracția principală a festivalului Zilele Hungarikum va fi concursul de gătit de sâmbătă, 6 iulie. Echipe de amatori se vor întrece pregătind diferite tipuri de gulaș și alte mâncăruri la ceaun. Concurenții vor veni din diferite zone ale țării și din străinătate pentru a arăta cine gătește cel mai bine și pentru a petrece o zi memorabilă într-un cadru deosebit.

În ultima zi a festivalului, duminică, participanții vor avea parte de o adevărată experiență gastronomică. Meșterii bucătari din juriu și alți invitați vor prezenta lumea gastronomiei maghiare prin preparatele lor, care vor fi oferite spre degustare publicului larg.

Pe tot parcursul weekendului vor avea loc diverse programe culturale. Concert pentru tineret, dansuri și muzică populară maghiară, precum și activități recreative pentru copii. Pe lângă iurtele specifice maghiare, aceștia se vor putea bucura de jocuri medievale, tras cu arcul și diverse alte activități tradiționale.

La festival sunt așteptați participanți din România și alte 4 țări: Ungaria, Serbia, Slovacia și din Slovenia.

Citește și:

Silvicultor reținut – Pagube de peste 1,6 milioane lei

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background