Asociația Pro Infrastructură – Greu de crezut că Valea Oltului va fi închisă doar o lună

Redactat de in iulie 4, 2024

Asociația Pro Infrastructură consideră că Valea Oltului va fi închisă pentru o perioadă mult mai mare decât cea anunțată oficial. Reprezentanții asociației susțin că una dintre soluții la problemă ar fi devierea traficului în zona afectată prin mutarea DN7 pe celălalt mal al Oltului cu un pod temporar.

“ Ministrul Grindeanu ne-a anunțat că închiderea DN7 între Boița și Brezoi este „singura soluție”. Fals. Este soluția la îndemâna birocratului CNAIR indolent și a antreprenorului general turc care e doar cu Mapa, nu și cu sapa. Soluția decentă într-o țară normală ar fi fost devierea traficului în zona afectată prin mutarea DN7 pe celălalt mal al Oltului cu un pod (temporar) și folosirea infrastructurii existente. Dar asta presupune gândire, bani, muncă birocratică și, mai ales, asumare. Greu de crezut că închiderea va fi doar de o lună. Nu ar fi exclus să dureze dublu. Mai mult, defrișările acestea se fac doar pentru studiul geotehnic (foraje), NU lucrări. Acelea vor fi… la Sfântul Așteaptă. Iar în timpul lucrărilor vor veni, probabil, alte restricții”, au transmis reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Momentan nu se cunosc rutele alternative pe unde o să ocolească traficul de mediu și lung parcurs, cei care merg în vacanță sau transportatorii. O altă soluție ar fi utilizarea transportului feroviar.

“ Deci… poftiți în vagoane! Ce? Cum? A observat cineva din Ministerul Transporturilor sau CNAIR că avem o cale ferată pe celălalt mal al Oltului și că poate fi o alternativă viabilă pentru transportul local? Cerem oficialilor MT și ARF să introducă trenuri suplimentare pe ruta Câineni-Sibiu. Pe calea ferată se fac 76 de minute, față de cele 42 minute pe DN7. Dacă exista niște gândire anticipativă în minister, se puteau repara și cei 3 km restricționați la 30 km/h între Valea Mărului și Podu Olt, cât și ceilalți 3 dintre Tălmaciu și Sibiu. Ba chiar cu niște gândire suplimentară, se refacționa toată linia între Câineni și Podu Olt și se găseau metode de creștere a vitezei care acum e 50 km/h (vezi captură din BAR). Mai avem! Se putea face și un pod temporar la Boița. Și o haltă care să asigure accesul localității la calea ferată. Sunt doar 300 de metri între Boița și linie, dar cea mai apropiată gară este la 5 km în Tălmaciu. Un PO la Boița ar fi foarte util în următorii 8-10 ani cât se va lucra la autostradă. Și firește și după aceea, că doar nu-l demolezi”, mai precizează Asociația Pro Infrastructură.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că Valea Oltului se va închide timp de o lună. Din 8 iulie și până pe 9 august, pe acest drum se va putea circula doar pe timpul nopții. În zonă se vor face lucrări la autostrada Sibiu-Pitești.

Citește și:

Ultima „corabie” funcțională, se află la Cârța

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background