Anii Drumeției și liliecii din Mediaș

Redactat de in iulie 4, 2024

Sâmbătă, 6 iulie, se anunță o zi extrem de interesantă pentru cei care doresc să afle mai multe despre mediul înconjurător, iar „Anii Drumeției” propune o temă provocatoare: liliecii din Mediaș.

„Anii Drumeției” ne vor arăta cum am ajuns să datorăm mamiferului zburător tabletele de ciocolată și delicioasa tequila!

Temerarii vor fi conduși de  Ioana Pătrășcoiu, ghid „Anii Drumeției”, care a pregătit un traseu special: „Sâmbătă ne vom întâlni lângă Turnul Aurarilor din centrul orașului, apoi vom pleca spre „Dealul cimitirelor” și spre Târnava, locuri populate cu lilieci. Ora de plecare este 20,30 iar timp de o oră vom afla toate informațiile importante despre rolul liliecilor în ecosistemul local dar și la nivel global”.

Alături de ghidul Ioana Pătrășcoiu se va afla și Ana Stamatescu, fondatoarea „Caravanei cu lilieci” și voluntar la Centrul pentru Cercetarea și Conservarea Liliecilor, a cărui activitate este descrisă pe larg pe site-ul lilieci.ro.

Principala calitate a liliacului este apetitul imens pentru insectele dăunătoare: un mamifer poate consuma în jur de 1.000 de țânțari pe oră, iar în cursul unei zile poate ingera o cantitate de insecte egala cu jumătate din greutatea proprie.

Mai mult decât atât, liliecii combat insectele care atacă arborii ca cacao, fiind în același timp singura vietate care ajută la polenizarea florilor de agave, plantă din care este produsă delicioasa băutură tequila.

La nivel global, se estimează că există în jur de 1.300 de specii de liliac, 32 dintre acestea fiind identificate în România.

Câte specii există în zona Mediașului, cum sprijină agricultorii din zonă și cum le funcționează celebrul „sonar” natural cu ajutorul căruia se deplasează pe timp de noapte, aflați sâmbătă seara, alături de Anii Drumeției.

Citește și:

Asociația Pro Infrastructură – Greu de crezut că Valea Oltului va fi închisă doar o lună

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background