Târg de ii în Muzeul ASTRA

Redactat de in iunie 29, 2024

E vremea să ne dăm bineţe pe aleile muzeului în aer liber din Dumbrava Sibiului şi să ne recunoaştem fiecare după semnele de pe ie sau cămeşă. Ia ne spune din ce loc venim, cărui neam aparţinem şi cu cine ne-nsoţim.

“ În 29 și 30 iunie vă invităm să intrați în atmosfera satului și a vechilor obiceiuri, să savurați poveștile spuse în Șezători din Mărginimea Sibiului și de pe Țara Oltului și Țara Făgărașului, să aflați rostul iei de la cei care o creează, o poartă și o grijesc. Vă așteptăm și cu târgul de ii și obiecte tradiționale, design contemporan, flori și cosițe împletite. Atmosfera va fi însuflețită de vornici, ceterași din Câmpia Transilvaniei, țiterași și fluierași din Galeșul de Argeș și din Mărginimea Sibiului. În așteptarea Madrigalului v-am pregătit o întâlnire cu cei ce mențin tradiția moștenită de peste 120 de ani, Corul „Reuniunea Română de Cântări” din Săliște. Pe parcursul mai multor zile vă dăm prilej să vă gătiţi de sărbătoare şi să reintraţi în universul tradiţiei, pe uliţele Muzeului ASTRA, în căutarea poveştilor şi măiestriei meşterilor populari care au dat viaţă firelor de urzeală şi de băteală şi le-au ţesut în cele mai delicate pânzeturi”, transmit reprezentanții muzeului ASTRA.

Sâmbătă, 29 iunie, Biciclete Cochete vă dau întâlnire în Parcul Tineretului, începând cu orele 15:30, de unde va începe plimbarea în ie către Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.

Citește și:

FITS, ziua 9

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading

Current track

Title

Artist

Background