Se scumpesc carburanții

Redactat de in iunie 29, 2024

De duminică noapte, carburanții se vor scumpi cu cel puțin 40 de bani per litru. Scumpirea vine după ce, la începutul anului, acciza pentru acest gen de produse a fost majorată.

Creșterea accizei la carburanți de la 1 iulie, stabilită anul trecut de Guvern, se va reflecta imediat în prețurile de la pompă. Prin urmare, vom vedea o majorare a prețurilor la benzină și motorină în noaptea de duminică spre luni, respectiv de la ora 00.00. Benzina se va scumpi cu 43 bani pe litru, iar motorina cu 39 bani/litru.

Pentru un șofer care alimentează cu motorină, plinul mașinii se va scumpi cu aproximativ 20 de lei. În cazul celor care folosesc benzina, costul suplimentar va fi chiar mai mare, ajungând la 21 de lei pentru un plin.

La sfârșitul săptămânii trecute, benzina standard a costat între 6,98 și 7,12 lei/ litru, iar prețul benzinei superioare a fost între 7,59 și 8,23 lei/litru. Motorina standard se vindea la pompe cu un preț cuprins între 7,07 și 7,21 lei/litru, în timp ce motorina premium s-a vândut între 7,47 și 7,86 lei/litru.

Începând cu 1 ianuarie 2024, prețul carburanților a crescut cu 29 bani pe litru la benzină și cu 26 bani pe litru la motorină.

Citește și:

Femeie tâlhărită – Agresorul i-a pulverizat gaz iritant lacrimogen în față

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background