Erou la 14 ani

Redactat de in iunie 26, 2024

Matei, băiatul de 14 ani care a sărit într-un lac pentru a-și salva prietenul deși avea o mână în ghips, a fost premiat de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu.

“ Se spune că cine salvează o viață, salvează o lume întreagă! Matei, un băiat de 14 ani din Sibiu, a dovedit un curaj incredibil salvându-și prietenul de la înec dintr-un lac de la ieșirea din municipiul Sibiu. Prietenul său se lupta să rămână la suprafață, iar Matei, deși avea mâna în ghips, nu a ezitat să acționeze.

A sunat rapid la 112, apoi, cu o determinare ieșită din comun, și-a rupt ghipsul și a sărit în apă, reușind să își aducă prietenul în siguranță la mal. Matei a impresionat pe toată lumea cu gestul său și mai ales pompierii, prin modul său exemplar de acțiune.

Pompierii sibieni l-au felicitat pe Matei, iar în semn de recunoștință pentru curajul și spiritul de sacrificiu de care a dat dovadă, a primit o diplomă onorifică și plachetă din partea ISU Sibiu.

Felicitări, Matei, pentru acest act eroic! Ești un exemplu pentru noi toți! Ne-ai câștigat respectul și inimile!”, este mesajul postat pe pagina de socializare a ISU Sibiu.

În seara zilei de sâmbătă, 15 iunie, trei băieți, cu vârste cuprinse intre 13 și 14 ani, se jucau lângă un lac aflat la ieșirea din municipiul Sibiu. Unul dintre ei a intrat în apă pentru a recupera o jucărie. Nu a reușit să iasă la mal, și era în pericol să se înece. Matei, aflat pe mal, a sunat la 112, și-a rupt ghipsul de la mână și a intrat în apă. A reușit să își aducă prietenul la mal, de unde a fost recuperat de echipajele de intervenție.

Citește și:

FITS, ziua 6 – John Malkovich la Fabrica de Cultură

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background