Vremea se răcește, vin ploile

Redactat de in aprilie 16, 2024

Astăzi se intensifică vântul, se răcește și apar aversele. Pe seară și la noapte ploile se extind în majoritatea regiunilor.

Ziua începe cu soare, dar, treptat, se înnorează. În această seară și la noapte ploile ajung în toate zonele județului. Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta mai ales din orele după-amiezii, prin înnorări, averse și descărcări electrice. Vor fi conditii de grindina, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, îndeosebi în zonele de deal si de munte, cantitățile de apă vor fi în general de 20…30 l/mp.

La munte temperaturile încep să scadă. Vântul bate din ce în ce mai tare, iar vremea se schimbă în a doua parte a zilei. Se adună norii, crește instabilitatea și apar averse însoțite de descărcări electrice.

Local și temporar vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar în zona înaltă, cu peste 75…80 km/h, și pe timpul ploilor poate lua aspect de vijelie.

Sibiul, sub cod galben

În intervalul 16 aprilie, ora 14 – 18 aprilie, ora 20 vor fi perioade cu instabilitate atmosferică începând din vestul regiunii. Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp. Vântul va avea local și temporar intensificări, marți (16 aprilie) în toată regiunea, iar miercuri (17 aprilie) mai ales în sud-estul regiunii, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h. Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

În perioada 16 aprilie, ora 15 – 17 aprilie, ora 15, județul Sibiu se află sub avertizare cod galben.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, în întreaga regiune precum și în zonele montane, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu rafale de 55…70 km/h, izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Citește și:

Accident pe DN1 – doi copii răniți

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.

Tagged as

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background