Spitalul Județean și Ambulanța amendate

Redactat de in aprilie 12, 2024

Direcția de Sănătate Publică a amendat cu 5000 de lei Spitalul Județean Sibiu și Serviciul de Ambulanță în cazul Betinei Balteș, tânăra de 32 de ani care a decedat la spital la începutul acestei luni.

În raportul întocmit de către DSP Sibiu se arată că “nu au fost identificate erori în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale în cazul pacientei B.A.B., fiind respectate recomandările din ghidul clinic și procedura operațională”.

În document se mai precizează că „verificările au fost efectuate în limita competențelor ce revin personalului cu atribuții de control, pe baza documentelor puse la dispoziție de reprezentanții unităților medicale verificate, iar responsabilitatea pentru veridicitatea înscrisurilor și a documentelor puse la dispoziția echipei de control, revine atât conducerii unităților respective, cât și persoanelor care au elaborat, întocmit și avizat, după caz”.

Totuși, reprezentanții DSP au descoperit câteva neconformități referitoare la întocmirea documentelor medicale. Au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5000 de lei, pentru Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

A fost sesizat Colegiul Medicilor și Inspectoratul de Poliție Județean Sibiu

„Verificarea veridicității diagnosticelor înscrise în foile de observație, biletul de ieșire din spital și alte documente medicale puse la dispoziție echipei de control, precum și conduita terapeutică urmată, exced ariei noastre de competență. Ca urmare, a fost sesizat Colegiului Medicilor din România și, de asemenea, am transmis constatările noastre către IPJ Sibiu, care, de altfel s-a autosesizat în acest caz”, se mai arată în documentul transmis de DSP.

Citește și:

A lovit un pieton și a fugit

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background