Filmul „2020”, se lansează astăzi la CineGold

Redactat de in martie 22, 2024

Filmul „2020” – prima comedie românească inspirată de pandemie – se lansează pe 22 martie la Sibiu, la CineGold, în prezența echipei

 

 „2020” – o comedie neagră cu iz de dramă și bucluc, a intrat din 15 martie în cinematografele din toată țara

Regizorul Bobby Bărbăcioru și Vent D’ Est aduc la viață un lungmetraj exuberant, inspirat din scurtmetrajul „Remisivir” (premiat cu Remi Gold la World-Fest Houston)

Sibiu, 21 martie 2024 – Filmul „2020”, un lungmetraj cu o exprimare comică, dar și dramatică, a intrat pe marile ecrane din România începând din 15 martie 2024. Filmul regizorului Bobby Bărbăcioru este un testimonial care amintește despre începutul unei ere contradictorii și iraționale, pe care am trăit-o cu toții.

2020 celebrează umorul inerent românesc, evidențiind talentul de a râde în fața marilor provocări istorice într-o poveste ce reflectă spiritul nostru de supraviețuire și reinventare în vremuri critice. Nu în ultimul rând, filmul vorbește despre fragilitate și vulnerabilitate umană, tratate într-o cheie vibrantă, cu accente tragicomice.

Filmul „2020” va avea premiera oficială și la Sibiu, pe data de 22 martie. O echipă formată din regizorul Bobby Bărbăcioru și actorii din rolurile principale, Silviu Geamănu, Puiu Lăscuș și Cezar Curteanu, va fi prezentă la CineGold, pentru întâlnirea cu publicul sibian.   

Avanpremiera de la Paris din 29 februarie a rulat cu sala plină, având un succes neașteptat.Echipa Vent D’ Est Films, alături de actori, invitați si personalități din lumea culturală, s-au bucurat de o seară vibrantă, plină de râsete pe cinste. Irina Margareta Nistor a fost invitatul special al serii în calitate de ambasador și prezentator al filmului, însoțită de oameni de cultură, susținători ai artei precum Simona Miculescu (UNESCO) și creatoarele de conținut Roxana Erdei  și Carmen Nișcov.

            La granița dintre comedie neagră  și tragicomedie cu accente burlești și chiar suprarealiste, filmul „2020” te introduce în povestea plină de aventuri a lui Max și Gelu. Doi români descurcăreți, reveniți în țară în primele zile ale pandemiei, declanșând un vârtej amuzant și intrigant. Filmul oferă o satiră captivantă și ilară, abordând aspecte surprinzătoare ale pandemiei.

„2020” este o mărturie întunecată a acestei ere post-adevăr în care trăim și murim. O cronică plină de umor asupra puterii mass-media și a consecințelor dezinformării și conspirațiilor, chiar și de la prieteni bine intenționați și familie. Până la un punct, Max și Gelu reprezintă omul obișnuit, din orice parte a planetei, încercând să dea sens lumii cuprinse de pandemie. Iar după, filmul (anul 2020) o ia complet razna. Pentru a o cita pe Anaïs Nin, <nu vedem lucrurile așa cum sunt, ci le vedem așa cum suntem>”, declară regizorul Bobby Bărbăcioru despre filmul său.

Distribuția a fost atent selecționată pentru a aduce autenticitate personajelor. Silviu Geamănu, Puiu Lăscuș, Cezar Curteanu, Simona Măicănescu, Ruxandra Șerban, Boris Melinti, Florin Roată, Marius Stanciu, Alexandra Băcăoanu și Adrian Ionescu contribuie la povestea cinematografică, conectând publicul la emoții autentice și povești relevante.

Filmul, cu scenariul realizat de Gareth Brookes și Bobby Bărbăcioru, are o imagine semnată de Dragoș Bărbăcioru și o scenografie concepută de Cezar Curteanu. Coloana sonoră este produsă de Greg M. Johnson și Kyle Kirkpatrick, iar sunetul creat de Ionuț Geadău și George Geadău completează această echipă dedicată.

Scurtmetrajul „Remisivir” a fost selectat la nenumărate festivaluri de prestigiu, inclusiv Santa Barbara International Film Festival, unde a fost semifinalist, iar scurtmetrajul a câștigat premiul Remi Gold la festivalul de film de la Houston.

             Vent D’ Est este casa de producție a filmului „2020”, un start-up francez axat pe producția de filme inspirate din povești est europene. Fondată în 2022 de antreprenoarea și actrița Ruxandra Șerban, împreună cu antreprenorul Frederic Lasnier, compania s-a extins în 2023 prin adăugarea altor parteneri de business din Franța, România și Republica Moldova, inclusiv Benjamin Cernes, Marius Istrate, Eric Gouin, Elena Gouin, Alexandre Mironesco, Frederic Malot, Cornel Fătulescu, și alții. Vent D’Est continuă tradiția unor producții remarcabile precum „Love Building”, „Alt Love Building”, „Două Lozuri”, „Secretul lui Zorillo”, „Dragoste pe muchie de cuțit” și „Încă Două Lozuri”.
Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background