Șoferi băuți sau fără permis

Redactat de in februarie 26, 2024

Crește numărul infracțiunilor la regimul rutier. Mai mulți conducători auto s-au ales cu dosare penale după ce au condus fără a avea acest drept, sau se aflau sub influența alcoolului.

Sâmbătă, în jurul orei 08.00, pe strada Salzburg, la ieșirea din municipiul Sibiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un bărbat în vârstă de 45 de ani, din Șura Mică. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

De asemenea, bărbatul a fost sancționat contravențional, după ce polițiștii rutieri au constatat că anvelopele autoutilitarei prezentau un grad de uzură avansat, creând un pericol în deplasarea pe drumurile publice.

Tot sâmbătă, în jurul orei 10.30, pe strada Mihai Viteazu din Șelimbăr, polițiștii Secției de Poliție Rurală Șelimbăr au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 35 de ani. Din verificările efectuate a rezultat faptul că cel aflat la volan nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar autoturismul în cauză este neînmatriculat.

La nivelul secției de poliție rurală amintite s-a deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Pe 24 februarie, în jurul orei 16.00, în Șelimbăr, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 1 de către un bărbat în vârstă de 44 de ani, din Tălmaciu. În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat că dreptul bărbatului de a conduce este suspendat. De asemenea, testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, respectiv conducere sub influența alcoolului.

Duminică, în jurul orei 08.00, în municipiul Sibiu, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Calea Șurii Mari de către un sibian în vârstă de 49 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză, polițiștii rutieri au întocmit un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citește și:

Prinși la volan sub influența substanțelor psihoactive

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background