Sindicaliștii din aeroportul Henri Coandă ies în stradă

Redactat de in februarie 26, 2024

Sindicatul Aeroportuar HENRI COANDĂ, organizația sindicală reprezentativă la nivelul Companiei Naționale Aeroporturi București – CNAB, pichetează sediul Ministerului Finanțelor, în ziua de 27 februarie în intervalul 10:00-12:00.

Potrivit unui comunicat de presă, “salariații Companiei Naționale Aeroporturi București NU pot accepta tratamentul discriminatoriu la care sunt supuși prin efectele Legii 296/2023, ale Ordonanței de Urgență 115/2023 și prin raportare la Memorandumurile aprobate unor companii de stat care, deși înregistrează pierderi financiare, sunt exceptate de la măsurile de disciplină fiscală – sunt exceptate de la măsurile cu impact social.

Legea 296/2023 și OUG 115/2023 trebuie să țină cont și de companiile profitabile din aviație, cum este și Compania Națională Aeroporturi București. Personalul specializat din aviație NU se găsește pe toate drumurile și NU poate fi format de la o zi la alta! În realitate, NU mai așteaptă nimeni cu expertiză la ușa Companiei să se angajeze, iar România se luptă cu deficit de forță de muncă specializată!

NU este justă politica Ministerului Finanțelor potrivit căreia indemnizatia integrală de hrană este dedicată exclusiv salariaților al căror nivel salarial este minimal.”

Sursa foto: spynews.ro

Printre revendicările sindicaliștilor se numără:

“Ministerul Finanțelor să țină cont de argumentele Memorandumului CNAB

Ministerul Finanțelor să trateze companiile prin raportare la veniturile pe care le aduc la bugetul statului

Eliminați criteriile plafoanelor salariale întrucât crează inechități între salariați, sunt discriminatorii și fără niciun fundament!!! Descurajează profesionalismul, performanța și productivitatea.”

“Pe 27.02.2024, îl invităm alături de noi în stradă pe domnul Ministru al Finanțelor să explice colegilor noștri care stau în platforma aeroportuară la temperaturi extreme, celor care deszăpezesc iarna pistele aeroportului în regim 24/24 și nu își pot lua concedii de odihnă, celor care asigură întreținerea infrastructurii aeroportuare, cei care asigură intervențiile tehnico-operaționale, cei care asigură operațiunile speciale în platformă, colegilor care asigură asistența medicală a pasagerilor, personalului aeroportuar care intervine în acțiuni de salvare și stingere a incendiilor, celor care asigură siguranța și securitatea aeroportuară,  celor care care asigură dirijarea aeronavelor la sol, celor care verifică și coordonează operațiunile de terminal, celor care cooperează direct cu instituțiile internaționale din domeniu – ICAO, ACI, IATA, EASA, colegilor care asigură asistență și servicii de protocol pasagerilor, colegilor din toate celelalte structuri operative ale aeroportului, colegilor care asigură implementarea cerințelor din domeniul fiscal, juridic, managementul calității, managementul contractelor aeroautice și/sau non-aeronautice și tuturor celorlalți colegi din cadrul CNAB fără de care operațiunile de aviație civilă nu s-ar putea desfășura în condiții optime:

▶din ce motiv li se refuză demnitatea unui trai decent⁉

▶ din ce motiv nivelul lor salarial net trebuie diminuat și aliniat la salariile minime din economie⁉

▶ de ce li s-a tăiat indemnizația de hrană și de ce nu ar trebui să beneficieze și ei de vouchere de vacanță (ca să contribuie la turismul românesc)⁉

▶ de ce, după 40 de ani de muncă în aviatie, cu ocazia pensionării NU mai pot beneficia de drepturile oferite de Contractul Colectiv de Muncă ⁉

▶de ce li se pot diminua/tăia drepturi negociate prin CCM, prin punerea în aplicare a Legii 296/2023 / OUG nr. 115/2023, în condițiile în care se aduce atingere prevederilor Art. 41- Munca şi protecţia socială a muncii, alin. (5) din Constituția României”, se mai transmite în comunicatul de presă remis de Sindicatul Aeroportuar HENRI COANDĂ.

Citește și:

Haine second-hand retrase de la vânzare

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background