Actorul Carl Weathers, a murit la vârsta de 76 de ani

Redactat de in februarie 3, 2024

Carl Weathers, actorul care l-a interpretat pe Apollo Creed în filmele din seria „Rocky”, a murit la vârsta de 76 de ani.

„Suntem profund întristaţi să anunţăm decesul lui Carl Weathers. A murit liniştit în somn”, a declarat managerul Matt Luber, informează Reuters, potrivit News.ro.

Deşi a mai avut şi alte roluri importante, jucând în recenta serie derivată din „Star Wars”, „The Mandalorian”, şi în filmul horror SF „Predator” din 1987, Weathers a fost cunoscut mai ales pentru că l-a interpretat pe Apollo Creed, adversarul lui Rocky Balboa interpretat de Sylvester Stallone, în filmele de succes din anii 1970 şi 1980. Personajul lui Weathers a fost la început un rival, iar mai târziu un aliat al personajului Rocky în primele patru filme ale seriei.

Modelat după Muhammad Ali, personajul lui Creed a dat dovadă de inteligenţă şi fler, oferind publicului un personaj de culoare puternic şi pozitiv într-o perioadă în care rolurile din filmele mainstream abia începeau să iasă din stereotipuri.

Weathers a avut o scurtă carieră sportivă jucând pentru Oakland Raiders din Liga Naţională de Fotbal, dar s-a retras din acest sport pentru a se dedica actoriei.

După ce personajul Creed a fost ucis, Weathers a făcut echipă cu cealaltă mare vedetă de acţiune a perioadei, Arnold Schwarzenegger, cu un rol în filmul de succes „Predator” din 1987. Pe parcursul a 10 episoade, din 2019 până în 2023, „The Mandalorian” l-a readus pe Weathers în lumina reflectoarelor.

Citește și:

Alertă epidemiologică

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Continue reading

Current track

Title

Artist

Background