Eu ciripesc în muzeu și iarna

Redactat de in decembrie 1, 2023

Ajuns la cea de-a VI-a ediție,  ,,Eu ciripesc în  muzeu și iarna!” a devenit un program de conștientizare și implicare a publicului în activități de protejare a faunei din Muzeul ASTRA.

Odată cu sosirea iernii, Muzeul ASTRA invită vizitatorii să observe păsările sălbatice rezidente în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului și, desigur, să sprijine în continuare cu hrănirea acestora. Mierle, vrăbiuţe, măcăleandri, piţigoi, gaiţe, florinte, sticlete, cinteze, ciocănitori, ciori de semănătură, dar şi alte păsări sălbatice sunt ajutate astfel în fiecare iarnă să supravieţuiască.

“La intrarea principală am pregătit punguțe cu semințe și un pliant dedicat programului care conține informații interesante și diverse despre păsări, o hartă cu amplasarea hrănitoarelor și activități interactive. În anotimpul cald, păsările găsesc cu ușurință hrană, atât de origine vegetală, cât și animală. Odată cu venirea iernii și a temperaturilor scăzute, aceste resurse sunt din ce în ce mai greu de găsit și multe pasări nu supraviețuiesc până în primăvară. Putem ajuta înaripatele să treacă mai ușor peste sezonul rece prin montarea de hrănitoare și alimentarea lor cu semințe, grăsimi naturale și fructe, astfel încât să găsească resursele de hrană de care au nevoie. Acțiunea de observare și hrănire a păsărilor pe timp de iarnă a fost inițiată în anul 2018, în colaborare cu Societatea Ornitologică din România”, transmit reprezentanții Muzeului Astra.

Amplasarea hrănitorilor tip căsuță este următoarea:

-pe dig, înspre Târgul de țară

-lângă salcie, zona lac, Moara Munteni

-lângă lac, la 200 de metri de scenă în partea dreaptă

-zona Etno Tehno Parc, vis-a- vis de Școala din Ticera.

Citește și:

Mesajul primarului Astrid Fodor cu ocazia Zilei Naționale a României

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background