Program special de Ziua Națională la Muzeul Brukenthal

Redactat de in noiembrie 27, 2023

Muzeul Național Brukenthal va sărbători ziua de 1 Decembrie printr-un program special. De Ziua Națională, Muzeul de Istorie poate fi vizitat gratuit.

În perioada 28 noiembrie 2023 – 27 februarie 2024,  Muzeul Național Brukenthal și Memorialul Închisoarea Pitești prezintă în premieră expoziția „Fenomenul Pitești. Adevărata față a comunismului în România”, la Muzeul de Istorie-Casa Altemberger. Expoziția itinerantă este bilingvă (română/engleză) și include, pe lângă informații despre Fenomenul Pitești și cronologia represiunii din penitenciarul Pitești, obiecte originale din sistemul penitenciar comunist – mobilier de celulă, zeghe (uniforma deținuților), dar și fișe matricole penale, cărți poștale trimise de deținuții politic familiilor și fotografii inedite. De asemenea, curatorii au pregătit și o secțiune specială dedicată sibienilor care au trecut prin violențele de la Pitești, dar și o zonă dedicată unde vizitatorii pot împărtăși gândurile și impresiile lor.

Între 29 noiembrie 2023 – 1 aprilie 2024, vizitatorii pot admira expunerea lucrării „Horea” de Ioan Constande, în Galeria de Artă Românească a Muzeului Național Brukenthal

Cu ocazia zilei de 1 decembrie, toți vizitatorii vor beneficia de acces gratuit la Muzeul de Istorie-Casa Altemberger, între orele 9-17.

Citește și:

Modificări în trafic pe 30 noiembrie și 1 decembrie

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background