Cum rămâi fără permis auto în doar 3 zile

Redactat de in octombrie 19, 2023

Ministerul Afacerilor Interne vrea să modifice Codul Rutier. Persoanele care prezintă simptome ce le pot afecta capacitățile de a conduce vor avea nevoie de un aviz special.

O simplă vizită la medic i-ar putea lăsa în curând pe șoferi fără permis, potrivit unui proiect de lege, lansat de Ministerul Afacerilor Interne. Cei care dețin permis de conducere și prezintă simptome ce le pot afecta capacitățile de a conduce vor putea continua să şofeze doar în urma unui aviz favorabil primit de la specialist, scrie observatornews.ro.

Dacă, până acum, normele legislației rutiere aveau în vedere doar afecțiunile fizice, după modificările propuse de ministerul Afacerilor Interne vor fi luate în calcul și aptitudinile mentale ale șoferilor. Concret, orice medic care are în evidență o persoană cu permis de conducere și vede anumite simptome trebuie să îi recomande un consult la psiholog.

Dacă, mai departe, specialistul care, dacă în urma consultului, ajunge la concluzia că șoferul este inapt să conducă un autoturism, are obligația să anunțe poliția rutieră care, mai departe, îi poate retrage permisul de conducere. Iar lucrul acesta trebuie să se întâmple într-un termen de maxim 3 zile lucrătoare. Totul vine în contextul în care vedem tot mai des în trafic acte de violență, iar normele de circulație sunt tot mai des încălcate.

Autorităţile din România eliberează, anual, peste un milion de permise auto. O parte dintre ele sunt obţinute de cei care au devenit şoferi de curând, însă cele mai multe dintre permisele auto proaspăt eliberate ajung, de fapt, la cei care aveau nevoie de o schimbare a permisului respectiv.

Citește și:

Florin, cel care aduce culoarea la Spitalul Județean

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background