Piste mai sigure pentru bicicliști

Redactat de in octombrie 2, 2023

Primăria Sibiu a început lucrările de creare a unei conexiuni alternative, mai sigure, pentru bicicliștii care utilizează pista de pe malurile Cibinului, în zona podului de pe str. Rusciorului.

“Pistele pentru biciclete de pe malurile Cibinului au fost bine primite și sunt utilizate de sibieni. Din economiile realizate în acest proiect, vom realiza o a doua conexiune între pistele existente în zona podului peste Cibin din dreptul străzii Rusciorului. Dacă în prezent pistele traversează  podul la nivelul carosabilului, pe strada Cibinului și Târgu Fânului, prin această nouă conexiune vom crea piste pe sub podul de pe str. Rusciorului. Bicicliștii care se îndreaptă către cartierele Reșița, Gușterița sau zona industrială est vor avea o alternativă mai sigură, care nu se intersectează cu traficul auto,” a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Noua conexiune va lega tronsonul de piste pentru biciclete dintre Podul Maria Tereza și podul de pe str. Rusciorului, care are ca punct de sfârșit malul drept al râului, de tronsonul 6, care are ca punct de început zona aceluiași pod, dar de pe malul stâng al râului, din dreptul străzii Rusciorului. Legătura principală va traversa pe sub pod, iar cea de-a doua, care va fi utilizată în cazul în care nivelul râului va crește, traversează râul înainte de podul de pe Rusciorului și ajunge pe celălalt mal, în zone magazinului LIDL, unde se va face joncțiunea cu pista existentă și pasarela circulară.

Lucrările vor presupune:

  • Amenajarea malului stâng a râului Cibin în vederea creării pistei pentru biciclete
  • Execuția de rampe în amonte și aval de pod
  • Amenajarea pistei pentru biciclete, cu iluminat și balustrade, și marcajele caracteristice
  • Lucrări de reparații la culeea podului peste Cibin

Potrivit municipalității, valoarea investiției este de 4 milioane de lei, lucrările urmând să se încheie până la finalul acestui an.

Citește și:

Accident pe DN 14 – Trafic blocat

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background