Stație GPL din Cristian închisă

Redactat de in septembrie 19, 2023

O stație GPL pentru încărcarea mașinilor din localitatea Cristian, a fost închisă de Inspectoratul Teritorial de Muncă Sibiu.

Motivul, lipsa unui aviz din certificare de la Institului Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitatea Minieră și Protecție Antiexplozivă – INSEMEX Petroșani. Măsura a fost dispusă în cadrul campaniei de verificare a benzinăriilor și staților GPL, în urma tragediei de la Crevedia, potrivit unui comunicat transmis marți de Prefectura Sibiu.

În urma controlului făcut de ITM la jumătatea lunii septembrie s-a dispus ”suspendarea activității unui operator economic din localitatea Cristian din cauza utilizării unui echipament de muncă, sub forma unei instalații monobloc de distribuție GPL la autovehicule tip SKID, fără a deține certificat de examinare ”in situ” pentru medii explozive valabil pentru anul în curs”, se menționează în comunicat.

Societatea comercială a fost sancționată și cu o amendă în valoare de 5000 lei.

Stația GPL va rămâne închisă până la remedierea situației, repectiv pâna la obșinerea cerficicatului de la INSEMEX Petroșani. În perioada 12 – 18 septembrie, comisia mixtă de control a descoprit alte 39 de nereguli, în urma cărora s-au dat 25 de sancțiuni contravenționale dintre care 3 amenzi în valoare de 14 000 lei și 22 avertismente. Sancțiunile au fost aplicate de reprezentanții ITM, ISU, ISCTR și ANAF.

Citește și:

Posibilă fraudă de 1 milion de euro la ULBS

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background