Posibilă fraudă de 1 milion de euro la ULBS

Redactat de in septembrie 19, 2023

Procurorii europeni investighează o posibilă fraudă cu bani europene din fonduri Erasmus+. Conducerea ULBS cooperează în acest caz și pune la dispoziția anchetatorilor toate documentele.

”În acest moment confirmăm faptul că exista o ancheta în curs de derulare privind posibile fraude cu fonduri Erasmus. Conducerea Universității “Lucian Blaga” din Sibiu colaborează cu procurorii europeni și susține acest demers. Pe măsura ce vom avea mai multe informații din partea Parchetului European le vom oferi presei”, a precizat Smaranda Bălan, purtător de cuvânt ULBS.

Administrația Universitații nu a făcut însă nicio precizare cu privire la perioada în care s-au derulat programele de studiu în cadrul cărora procurorii europeni suspectează că s-ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 1 milion de euro.

Procurorii Parchetului European (EPPO) din România au descins marți la persoane în județul Sibiu, într-un dosar de suspiciune de fraudă cu fonduri Erasmus din cadrul ULBS. Potrivit anchetatorilor, angajatii universității sibiene care erau responsabili cu coordonarea Serviciilor de Relații Externe ar fi întocmit contracte fictive cu diverși cetățeni din Asia de Est pentru a primi finanțare pentru două proiecte din țările partenere Erasmus+.

“De asemenea, se înțelege că studenții, doctoranzii și personalul didactic din Asia au continuat să apară pe statul de plată a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus, chiar dacă contractele lor se apropiau de încheiere. Se crede că semnăturile lor au fost falsificate pentru a transfera banii altor persoane. În total, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 1 milion de euro”, a transmis EPPO.

Citește și:

Tânără din Cisnădie sechestrată

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background