Semafoare cu buton la trecerile pentru pietoni

Redactat de in septembrie 18, 2023

Primăria Sibiu a finalizat lucrările de montare a trei noi semafoare cu buton la trecerile de pietoni din oraș. În acest moment, în municipiul Sibiu sunt funcționale 23 de astfel de sisteme.

Administrația locală continuă montarea semafoarelor cu buton la trecerile de pietoni din oraș, sisteme care oferă o mai mare siguranță pietonilor în traversarea părții carosabile, mai ales în zona unităților de învățământ și a spațiilor intens tranzitate de pietoni (parcuri, spații pentru timp liber, zone comerciale). Îmbunătățirea siguranței deplasării pietonale crește atractivitatea acestui mod de deplasare în Sibiu, pentru o mobilitate mai prietenoasă cu mediul.

Decizia instalării acestor semafoare comandate prin buton a fost luată în Comisia de sistematizare a circulației din cadrul Primăriei Sibiu, luându-se în considerare propuneri venite din partea sibienilor.

Astfel, pe lângă cele 20 de astfel de sisteme deja existente, recent au fost montate alte trei semafoare cu buton:

  • în fața Școlii Regina Maria, la intersecția străzilor Zaharia Boiu cu Av. Ilie Măcelaru.
  • în fața școlii 13, la intersecția străzilor Lungă și Gladiolelor
  • la intersecția străzilor Maramureșului și Gorjului, în zona Parcului Ștrand și a bisericii, zone foarte tranzitate de pietoni.

Pe lângă butonul prin apăsarea căruia pietonii primesc prioritate în traversarea străzii, semafoarele sunt dotate și cu dispozitive pentru avertizarea sonoră, o facilitate pentru persoanele nevăzătoare.

După racordarea acestora la sistemul de alimentare cu energie electrică, semafoarele vor fi puse în funcțiune, mai întâi pe galben intermitent pentru ca șoferii să aibă timp să se obișnuiască cu acestea.

Citește și:

Video – Cum s-a produs accidentul de la Tălmaciu

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background