Armin van Buuren, o carieră de zeci de ani de muncă și constanță

Redactat de in august 8, 2023

După 3 ani de așteptare, Armin van Buuren s-a reîntors la Untold anul acesta, la poate cea mai tare ediție de până acum. Deși au trecut doar 2 zile de când s-a încheiat festivalul, fanii sunt gândul la următoare ediție când speră să îl revadă pe regele muzicii trance.

Am adunat câteva lucruri mai puțin știute despre Armin van Buuren, despre cum a început să creeze muzică de la vârsta de 14 ani sau cum și-a organizat primul spectacol în 1995.

Foto: Facebook/ Untold

Între timp, ascultă setul lui Armin de anul acesta de la Untold. O să înțelegi mai bine de ce 🙂

Născut în decembrie 1976 în Lieden, Olanda, Armin van Buuren a fost influențat cumva de tatăl lui, un mare iubitor de muzică, să meargă în această zonă. Însă stilul EDM l-a purtat pe Armin într-o lume cu totul nouă. Nu mult i-a luat până când s-a îndrăgostit de muzica trance și a început să studieze rădăcinile acestui gen. Dragostea lui pentru compozitorul francez Jean-Michel Jarre și producătorul olandez Ben Liebrand l-a determinat în cele din urmă să-și dezvolte propriul stil muzical. La vârsta de 14 ani își cumpărase un computer și un software necesare pentru a face produce muzică.

La facultate, Armin van Buuren a studiat dreptul la Universitatea Leiden. Acolo a întâlnit câțiva colegi care aveau gânduri similare, ceea ce l-a determinat să ia o pauza de la cursuri. Ca DJ, Armin și-a organizat primul spectacol în 1995, cu ajutorul unui grup de studenți local. Pentru că a fost un succes masiv, banii pe care i-a câștigat au fost folosiți pentru a cumpăra echipamente performante și pentru a produce muzică la un alt nivel. Cum cariera sa muzicală a început să ia avânt, acesta și-a suspendat studiile în drept, pe care le-a absolvit până la urmă în 2003.

Primul dintre hiturile sale, „Blue Fear”, a apărut în 1997 la Cyber ​​Records, iar în 1999 M a lansat „Communication”, piesă cu care a ajuns în Top 20 din Marea Britanie. Un an mai târziu a lansat labelul Armind. Colaborarea lui Armin cu Tiesto pentru „Eternity” au dus la un succes enorm, iar seturile lui lungi de până la cinci ore au atras atenția.

În martie 2001, van Buuren și-a început propria emisiune radio la postul ID&T Radio (emisiune difuzată inițial în olandeză, iar mai târziu, începând cu episodul 183, în engleză). În această emisiune săptămânală de două ore, intitulată A State of Trance, el prezintă cele mai populare melodii trance.

Tot în 2001 (iunie), Armin și-a creat propriul radio de muzică trance, A State of Trance (ASOT), din care face parte și co-producătorul Ruben de Ronde.  În ianuarie 2021, ASOT este difuzat la peste 150 de posturi din 84 de țări, iar numărul de ascultători a depășit 40 de milioane.

După ce a abosolvit Facultatea de Drept și a stabilit un record mondial pentru cel mai lung set de DJ, Armin van Buuren a lansat primul său CD non-mix, 76, până la sfârșitul anului 2003. A urmat în 2005 Shivers și în 2008, Imagine. De asemenea, cu hitul  „In and Out of Love” lansat în 2008 a ajuns pe locul unu în Țările de Jos și a intrat pentru prima dată în Billboard 200. În 2010, a fost lansat Mirage, care a ajuns pe locul 3 în topurile olandeze. Cea mai înaltă lansare a DJ-ului olandez în SUA până în prezent este Intense din 2013. A urmat-o cu Embrace – al șaselea album de studio al său.

De-a lungul carierei, Armin van Buuren a concertat în peste 25 de țări, beneficiind de sprijinul lui Dave Lewis.

Pe 11 noiembrie 2006, artistul a celebrat pe stadionul A`hoy Rotterdam lansarea unui nou album intitulat 10 years. Motivul care l-a determinat pe Armin să aleagă această locație ca fiind rampa de lansare a noului album, a fost concertul extraordinar susținut de artist acolo în anul 2005, Armin Only, eveniment puternic marcant emoțional pentru toți cei 12.000 de participanți.

Pe 18 septembrie 2009, Van Buuren s-a căsătorit cu Erika van Thiel, cu care avea o relație de nouă ani. Fiica lor, Fenna, s-a născut în iulie 2011. Armin a primit vestea ca fiul lui, Remy, s-a născut cu doar cu câteva ore înainte de a urca pe scena festivalului Tomorrowland, în 27 iulie 2013.

În 2011, Van Buuren a primit titlul de Ofițer al Ordinului de Orania-Nassau (ordin militar și civil creat în 1982), pentru serviciile sale în domeniul muzicii.

În 19 octombrie 2012, Van Buuren a fost anunțat, pentru a cincea oară, cel mai bun DJ din lume, în clasamentul revistei DJ Mag.

În 19 octombrie 2013, Armin van Buuren s-a clasat pe locul 2 în ancheta DJ Mag.

În 26 ianuarie 2014, Armin van Buuren a participat la cea de-a 56-a ediție a Premiilor Grammy, ca urmare a nominalizării sale, pentru singlelul avându-l ca invitat pe cântărețul canadian Trevor Guthrie, „This Is What It Feels Like”, la categoria Best Dance Recording.

Seria anuală State of Trance a lui Armin van Buuren a continuat în următorii câțiva ani. După ce a lansat EP-ul Blah Blah Blah în 2018, a urmat-o cu Trilogy în 2019. În același an a lansat Balance, al șaptelea album al său. Topul Billboard’s Top Dance/Electronic Albums l-a clasat în Top 20. Ulterior, el a colaborat la câteva piese non-album în 2020, inclusiv „Leka”, „Punisher” și „I Need You to Know”. În 2021, A State of Trance și-a sărbătorit cel de-al 1000-lea episod cu un mix dublu CD, iar A State of Trance Forever a urmat mai târziu în acel an. În 2022, au fost lansate mai multe single-uri, inclusiv „We Can Dance Again” și „Love We Lost”.

În 2019, Armin van Buuren a susținut în cea de-a doua zi a festivalului Untold un show unic care a durat 7 ore.

Anul acesta, celebrul DJ a avut un show de 5 ore în care a mixat până la răsărit.

„Am venit în România atâția ani, este o conexiune specială între muzica pe care o mixez și oamenii din estul Europei. Mereu am crezut că am o conexiune mai bună cu mulțimea din această parte a Europei”, a declarat Armin van Buuren pe Digi24.

În concluzie, putem spune că Armin van Buuren este exemplul perfect de artist care și-a păstrat echilibrul între viața personală și cea de DJ, constanța și simplitatea cu care ne uimește de fiecare dată.

Citește și:

Bebe Rexha a cântat în premieră la Untold piesa „One in a Million”, în colaborare cu David Guetta

Urmărește-ne pe #facebook și#instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lumeAICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background