În siguranță în minivacanța de Rusalii

Redactat de in mai 31, 2023

Aproape 9.000 de polițiști vor acționa în teren, pe toată durata minivacanței de 1 Iunie și Rusalii pentru siguranța cetățenilor și fluidizarea traficului rutier.

Principalul obiectiv al Poliției Române, în perioada 1 – 5 iunie, este acela de a asigura ordinea și liniștea publică, astfel încât oamenii să fie în siguranță. Se va acționa, în medie, zilnic, cu aproximativ 4.100 de mijloace de intervenție și cu 300 de aparate radar. În teren vor fi polițiști de la ordine publică, rutieră, transporturi, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalistică, iar în cazul unor situații deosebite, luptătorii de la acțiuni speciale sunt pregătiți să intervină.

Polițiștii rutieri se vor afla în teren pentru a fluidiza traficul rutier pe drumurile spre stațiunile turistice și pe căile de acces către lăcașurile de cult. Pentru monitorizarea traficului rutier și coordonarea dispozitivelor de circulație, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviație. Datele și informațiile de interes, surprinse la bordul elicopterelor, vor fi transmise echipajelor din teren, pentru a putea fi luate măsurile necesare, în cel mai scurt timp.

Polițiștii recomandă tuturor cetățenilor să adopte o conduită preventivă și să respecte indicațiile și măsurile legale ce au ca scop protejarea sănătății, vieții și a bunurilor. De asemenea, să circule prudent și să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice.

În această perioadă, au loc lucrări de reparații pe autostrada A2 București-Constanța, autostrada A1  București – Pitești, DN 1, DN 7, DN 67, precum și pe alte tronsoane de drum. Este recomandată reducerea vitezei în zona lucrărilor, semnalizarea intenției de schimbare a benzii de circulație și evitarea manevrelor periculoase.

Citește și:

Sibiul, sub cod Galben de ploi

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background