1 iunie, zi plină în Muzeul ASTRA

Redactat de in mai 31, 2023

Copiii care vizitează în 1 iunie Muzeul în aer liber ASTRA au acces gratuit şi se vor bucura de Târgul de Jucării, dar și de ateliere legate de albine și pescuit.

„Muzeul ASTRA organizează în perioada 1 – 4 iunie 2023 cea de-a XVI-a ediţie a evenimentului Târgul de jucării. În program se regăsesc ateliere demonstrative, cum sunt spre exemplu cele de olărit, sau cele în care vizitatorii pot învăţa cum se face o căpiţă din lână sau să confecţioneze marionete şi jucării din lemn. La ediţia din acest an a Târgului de Jucării participă 29 de meşteri populari din România şi din Republica Moldova”, transmit organizatorii.

Pentru prima dată la Târgul de Jucării, se va găti pentru copii în cadrul unui atelier numit „Gusturile Copilăriei”. În zona Târgului de ţară vor fi amenajate trei vetre cu 15 locuri de prăjit slănina şi trei mese pentru a pregăti preparate tradiţionale din copilăria de demult.

„Mesajul se leagă de gusturile copilăriei, se adresează atât copiilor, cât şi adulţilor şi noi vom fi prezenţi cu explicaţii sugestive în timp ce vom pregăti bucăţele. Slănina, de pildă, se folosea mult în această perioadă pentru că dădea căldura şi se topea. La munca de la câmp se prăjea la jar cu pită mai tare şi ceapă verde din grădină. Apar cartofii noi, un deliciu pentru copilăria noastră, prăjiţi în unsoare cu salată verde şi mujdei. Cum în putină mai erau bucăţi de telemea se rădea deasupra cartofilor. Vorbim despre un deliciu culinar desprins dintr-o copilărie de poveste ! Mă voi ocupa personal de pregătirea acestor ‘gusturi’ din copilărie”, a precizat managerul muzeului ASTRA, Ciprian Ştefan.

Pentru iubitorii sportului va fi organizată și cursă cu obstacole. Pe traseul prin pădure vor fi amenajate marcaje montane care vor ajuta pe cei interesaţi să recunoască simbolurile şi astfel să se orienteze în teren.

„Despre albine şi stupi’ şi ‘Despre peşti şi pescari’ sunt două atelierele  deschise publicului. Particpanții vor degusta miere, vor confecţiona lumânări din ceară şi îl vor cunoaşte pe Mihail, de la care vor învăţa ce înseamnă pescuitul sportiv.

Ediția din acest an a Târguluide Jucării își dorește să atragă copiii și adulții către natură și către mijloacele cu care putem contribui la protejarea ei.

Citește și:

O femeie în vârstă de 32 de ani este căutată de către polițiștii sibieni

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background