Ziua Internațională a Copilului 2023, sărbătorită la Biblioteca ASTRA Sibiu

Redactat de in mai 30, 2023

Ziua Internațională a Copilului 2023, sărbătorită la Biblioteca ASTRA Sibiu.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, instituție care se bucură de susținerea Consiliului Județean Sibiu, organizează joi, 1 iunie 2023, orele 10:00-13:00, o serie de activități recreative și educative dedicate celor mici.

Astfel, la sediul central al bibliotecii, programul va fi dedicat copiilor care beneficiază de serviciile sociale acordate de centrele rezidențiale ale DGASPC.

Ziua-Copilului-2023-la-BJ-ASTRA-Sibiu

Aceștia se vor bucura de momente de relaxare și distracție în foaierul bibliotecii (Str. George Barițiu, nr.7, Corp B), în cadrul unor acțiuni organizate de Compartimentul pentru Copii și Tineret.

  • ateliere creative și recreative,
  • desene cu creta pe asfalt,
  • vizionarea expoziției de timbre „1979 – Anul Internațional al Copilului în emisiuni filatelice”.

În egală măsură, copiii vor avea ocazia să admire lucrările Concursului de pictură și desen „Copilărie, credință și speranță” și să asiste la un moment de muzică romani, aceste acțiuni fiind organizate în parteneriat cu PARI Project – ULBS.

1 iunie în filialele Bibliotecii ASTRA 

Ziua de 1 iunie va fi sărbătorită și în filialele Bibliotecii ASTRA unde se vor desfășura, de asemenea, activități menite să dezvolte imaginaţia şi creativitatea copiilor, să îi apropie de lectură și bibliotecă.

Filiala Vasile Aaron

Astfel, la Filiala Vasile Aaron (str. Semaforului, nr. 19), între orele 10:00- 12:30, elevi de la Școala „Regele Ferdinand” din Sibiu vor pătrunde în „Universul aventurilor”, o sesiune de lectură bazată pe celebra carte „Aventurile lui Pinocchio” de Carlo Collodi, urmată de vizionarea filmului de desene animate „Pinocchio”, produs de Walt Disney.

Filiala Valea Aurie

Activitatea pregătită pentru copiii din comunitatea cartierului Valea Aurie se intitulează „În Lumea Basmelor” și va cuprinde un atelier de lectură interactivă și dramatizare pe baza poveștii „Sarea în bucate” de Petre Ispirescu. În spațiul Filialei Valea Aurie (str. Luduș, nr. 9, bl. 31), între orele 11:00-13:00, cei mici își vor putea încerca abilitățile creative și talentul artistic în
confecționarea obiectelor pentru recuzită și momentul de dramatizare a cunoscutului basm.

Filiala Bâlea

La Filiala Bâlea a bibliotecii (Str. Bâlea, bl. 9), Ziua Copilului va prilejui întâlnirea juniorilor din comunitate cu personajele basmelor clasice, în cadrul activității intitulate „Ținutul culorilor”. Timp de două ore, în intervalul 10:30-12:30, copiii vor asculta povești, vor vorbi despre personajele preferate și vor da frâu liber imaginației în desenele realizate cu cretă colorată.

Activitățile organizate de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se defășoară gratuit, participanții
fiind așteptați în limita locurilor disponibile.

La mulți ani, tuturor copiilor!

Citește și:

Românii forțați, să achite prețuri mai mari decât prețul pieții la gaze

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background