Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu: „Greva generală continuă și săptămâna viitoare!”

Redactat de in mai 29, 2023

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu a anunțat printr-un comunicat de presa că situația din Învațământ rămâne neschimbată și greva generală va continua și săptămâna viitoare. Între timp, Ministerul Educației nu exclude posibilitatea prelungirii anului școlar, dacă greva va dura prea mult.

„Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu, afiliat la Federația Sindicatelor din Educație “SPIRU HARET” prin membrii de sindicat pe care îi reprezintă își exprimă indignarea cu privire la ofensa adusă salariaților din învățământ prin majorarea salarială a altor categorii de personal din alte domenii bugetare care se află pe grilele de salarizare din Legea 153/2017. Deci, pentru unii DA, se pot majora salariile pentru noi se majorează OBLIGAȚIILE DE OBEDIENȚĂ? Însă rolul nostru social este de a determina factorii implicați în guvernarea acestei țări SĂ VADĂ și SĂ AUDĂ că, fără adoptarea unor măsuri de majorare salarială demnă de domeniul învățământ NU se mai poate. Demnitatea și respectul nu sunt prevederi legislative, sunt obligații asumate de către cei care ne guvernează prin angajamentele ce trebuie să fie DOAR în interesul securității sociale. Prejudiciul adus în familiile angajaților din învățământ prin lipsa de stabilitate financiară, interpretarea eronată în mod voit a cadrului legal prin care am considerat să intrăm în greva generală, ofertele jignitoare ce au fost propuse până în acest moment duc ÎN CONTINUARE la un singur rezultat: GREVĂ GENERALĂ”, a declarat Iulia Dănilă, director comunicare S.I.P. Sibiu.

A început calendarul înscrierilor la Bacalaureat. Profesorii sunt în grevă

Conform aceleiași surse, calendarul înscrierilor la Bacalaureat a început iar „Sibiul este ABSENT, CADRELE DIDACTICE SUNT ÎN GREVĂ GENERALĂ!”.

„Azi, 29 mai 2023 au loc discuții cu ministrul Muncii, Marius Budăi revendicările noastre nu s-au schimbat, acestea sunt: majorare salarială de 25%, în medie, până la intrarea în vigoare a Legii Salarizării Unice; emiterea unei O.U.G. prin care să se garanteze că, în noua lege a salarizării, salariul profesorului debutant este egal cu cel puţin salariul mediu brut pe economie, ceea ce ar însemna că salariile medii ar urma să crească cu 60%”.

Mâine, 30 mai 2023, va avea loc la București o adunare publică urmată de mars, având drept scop atragerea atenției asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care ne confruntăm. De la Sibiu va pleca o delegație formată din 150 de angajați ai sistemului de învățământ. 

„Precizăm că acțiunile noastre de protest nu au legătură cu susținerea vreunui partid politic și nu dorim să fie asociate cu discuțiile interne ale guvernanților.

NU NE MAI ÎNCĂLCAȚI DREPTUL LA O VIAȚĂ DECENTĂ!

SUNTEM HOTĂRÂȚI SĂ NU CEDĂM! 

V-AȚI ASUMAT RESPECTAREA PRINCIPIILOR ART.4, ALIN.2 DIN CONSTITUȚIA ROMÂNIEI!”

Referitor la elevii care vor să meargă la facultăți din străinătate, ministrul Educației a declarat că, „la nevoie, vom lua legătura cu omologii din alte țări pentru a explica situația”.

 

Citește și:

Constantin Ticu, românul care a câştigat marele premiu Best of show la Transilvania Tattoo Expo

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background