Minivacanța de Rusalii afectează plata pensiilor

Redactat de in mai 29, 2023

Guvernul a decis ca în luna iunie să fie trei zile libere legale în România: 1 iunie și cele două zile de Rusalii, pe 4 și 5 iunie.

Din acest motiv, pensionarii vor primi banii cu întârziere pe card în luna iunie. La fel se va întâmpla și cu poștașii. Pentru că și ei sunt bugetari, vor avea liber în minivacanța de Rusalii. Casa Națională de Pensii a anunțat că a discutat cu Poșta Română cu privire la plata pensiilor în luna iunie. Drept urmare, s-a stabilit că poștașii vor livra pensiile începând de vineri, 2 iunie, deși a fost declarată zi nelucrătoare de la stat.

„Noi avem convenție încheiată între CNPP si Compania Națională Poșta Română în care sunt stipulați foarte clar termenii atât de plată, cât și de distribuire a pensiilor. Este o problemă la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie privind acele zile libere. Am vorbit personal cu șeful companiei Poșta Română. Ei vor lucra pe 2 iunie, vineri”, a declarat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, potrivit playtech.ro.

“ Am primit asigurări că vor începe să distribuie pensiile pe 2 iunie pentru acei beneficiari care au ales plata prin mandat poștal, urmând ca după data de 6 să intram în program normal. Noi, primele tranșe de bani, le vom vira încă de la sfârșitul lunii mai, să aibă cash să livreze pensiile începând cu data de 2 iunie, vineri. Până pe data de 15 trebuie achitate toate pensiile pentru cei care au optat pentru plata pensiei prin mandat poștal”, a mai precizat șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu.

Citește și:

România a făcut spectacol la Campionatul European de Canotaj din Slovenia. 5 medalii de aur și una de argint pentru sportivii noștri

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background