AUDIO | Iulia Dănilă, membru SIP Sibiu, în direct la City FM Sibiu: „Nu dorim amânarea examenelor, dar orice e posibil”

Redactat de in mai 29, 2023

Iulia Dănilă, reprezentantul  Sindicatului din Învățământul Preuniversitar  Sibiu, a declarat în direct la City FM Sibiu că dascălii nu doresc amânarea Evaluării Naționale sau a Bacalaureatului, dar acest risc există.

Contactată telefonic în matinalul Wake Up City, Iulia Dănilă a precizat că greva din Educație va continua până când Guvernul va înțelege că problemele dascălilor sunt acute și trebuie rezolvate, nu cu promisiuni, ci cu soluții viabile. Referitor la Ordonanța de Urgență pregătită de Guvern care va asigură majorarea veniturilor personalului din sistemul educaţional, sindicaliștii spun că actul nu rezolvă problema esențială, cea a salarizării.

“Nu suntem asistați sociali. Nu putem să călcăm peste cei care ne-au educat și ne-au format ca oameni. Aceste propruneri au fost făcute și nu și-au schimbat forma, problema se pune la modul în care ar urma să primim acești bani. Ei au impresia că trăim doar 2 luni. Nu avem nevoie de prime, vrem salarii decente. Greva va dura atâta timp până când Guvernul va înțelege că problema e gravă.  Au creat o inechitate socială. S-a putut face majorare la alți bugetari, și nouă ne spun că nu permite PNRR, la alții s-a permis, la dascăli nu se poate. De ani de zile ne chinuim cu petiții, cu cereri. Ei bine, acum am intrat în grevă generală și le mulțumesc colegilor și părinților care ne sunt alături”, a declarat Iulia Dănilă în matinalul City FM Sibiu.

În ceea ce privește examenele naționale programate în luna iunie, Iulia Dănilă a precizat că nimeni nu își dorește blocarea acestor evaluări, însă, la ora actuală, totul e posibil.

“ Nu ne-am dorit să se amâne examenele. În acest moment totul este posibil pentru că Guvernul nu ne bagă în seamă. Nu ne dorim înghețarea anului școlar, dar orice e posibil. Cum s-au făcut majorări la alți bugetari, se puteau face și la noi, era simplu și moral să le facă și la noi” a încheiat Iulia Dănilă, reprezentantul  Sindicatului din Învățământul Preuniversitar  Sibiu.

Înscrierile pentru examenul Bacalaureat ar trebui să înceapă astăzi. Ministerul Educaţiei a transmis deja că directorii unităţilor de învăţământ care pot asigura resursa umană necesară înscrierii vor comunica părinţilor şi elevilor toate datele necesare înscrierii.

Ascultă interviul integral:

Citește și:

Minivacanța de Rusalii afectează plata pensiilor

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background