Modificări în calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare

Redactat de in mai 27, 2023

Greva cadrelor didactice a modificat calendarul înscrierilor în clasa pregătitoare. Ordinul cu noile date a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.

Potrivit Ministerului Educației, în perioada 3-18 mai au fost depuse şi validate cererile de înscriere, iar pentru următoarea perioadă au fost făcute modificări. Pentru prima etapă de înscriere în învățământul primar 2023 – 2024, în perioada 29 mai – 6 iunie 2023, vor avea loc:

– procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere;

– repartizarea, la școala de circumscripție, a copiilor ai căror părinți/tutori legal instituiți/reprezentanți legali au solicitat înscrierea la altă școală decât școala de circumscripție și nu au fost repartizați din lipsă de locuri și care au exprimat această opțiune în cererea de înscriere;

– afișarea, în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratelor școlare a listei copiilor înmatriculați și a numărului de locuri libere.

În ceea ce privește a doua etapă de înscriere, în perioada 6 – 12 iunie, vor avea loc:

– depunerea, la unitatea de învățământ, a cererilor de înscriere pentru copiii care nu au fost cuprinși în etapa anterioară;

– validarea cererilor de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor.

În perioada 13 – 19 iunie sunt programate:

– procesarea cererilor de înscriere, la nivelul unității de învățământ, în limita locurilor rămase libere;

– afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 1 – 8 septembrie 2023 vor fi soluționate, de către inspectoratele școlare, cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși la vreo unitate de învățământ.

Citește și:

Deșeuri aruncate în râul Cibin

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background