Actrița Oana Pellea: Să-ți ajungă aerul proaspăt în tot plămânul… se numește fericire!

Redactat de in mai 26, 2023

Să-ți ajungă aerul proaspăt în tot plămânul… se numește fericire!

Actrița Oana Pellea: Să-ți ajungă aerul proaspăt în tot plămânul… se numește fericire! Salut cu toată căldura campania antifumat inițiată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Oana Pellea

Actrița Oana Pellea: Să-ți ajungă aerul proaspăt în tot plămânul… se numește fericire! Salut cu toată căldura campania antifumat inițiată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Oana Pellea apreciază campania antifumat organizată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu, intitulată „Luna mai, luna de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor”, aflată în acest an la cea de-a VI-a ediție.

„Salut cu toată căldura campania antifumat inițiată de Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu. Sper ca persoanele care fumează să conștientizeze că renunțarea la fumat este un gest de respect și iubire față de propria viață”, ne-a declarat Oana Pellea.

Celebra actriță este ea însăși o puternică susținătoare a renunțării la fumat

De altfel, celebra actriță este ea însăși o puternică susținătoare a renunțării la fumat, în beneficiul sănătății. Oana Pellea, fiica lui Amza Pellea, a transmis public un apel către fumători, prin intermediul propriei pagini de socializare. „LĂSAȚI-VĂ DE FUMAT! Este un gest de respect și iubire față de viața dumneavoastră!”, a scris artista, mărturisind că și ea s-a confruntat cu problema dependenței de tutun, iar la un moment ajunsese să fumeze chiar trei pachete de țigări pe zi.

„ Am fumat trei pachete de țigări pe zi. M-am lăsat de fumat acum 17 ani. Ca fumătoare nu înțelegeam cum se poate trăi fără Țigară. Ca nefumătoare nu înțeleg cum se poate trăi cu Țigară”, scrie Oana Pellea.

Ce a declarat Oana Pellea pe Facebook?

Actrița consideră că sănătatea și „calitatea anilor pe care îi câștigi” sunt principalele argumente pentru renunțarea la fumat.

„Nu îmi place să dau sfaturi… și totuși…dacă un singur om se va lăsa de fumat citind asta… înseamnă că facebook-ul nu e degeaba 🙂 LĂSAȚI-VĂ DE FUMAT! Este un gest de respect și iubire față de viața dumneavoastră! Să-ți ajungă aerul proaspăt în tot plămânul … se numește fericire ! Contează câți ani din viață câștigi! Contează CALITATEA ANILOR pe care îi câștigi”, spune renumita actriță.

Mesaj Facebook Oana Pellea
Campania „Luna mai, luna de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor”

Campania Luna mai, luna de conștientizare a efectelor fumatului asupra sănătății plămânilor se află la cea de-a VI-a ediție și se derulează pe parcursul a 4 săptămâni, în perioada 1-31 mai.

„Prevenția și renunțarea la obiceiurile care ne fac rău sunt soluția pentru o populație mai sănătoasă, mai educată, care să decidă în baza unor informații oferite de specialiști. Ne dorim ca prin acțiunile pe care Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu le derulează an de an să reușim să ajutăm cât mai multe persoane să renunțe la obiceiul fumatului, salvându-și astfel sănătatea. Sperăm ca medicii noștri pneumologi, împreună cu partenerii din cadrul mai multor instituții și asociații să reușească să sprijine un număr cât mai mare de oameni să renunțe la țigări”, spune Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Campania antifumat spitalul de pneumoftiziologie sibiu

Care este procentul de fumători?

La nivel mondial, peste 8,7 milioane de oameni mor pe an din cauza consumului de tutun. Majoritatea acestor decese (7,4 milioane) sunt atribuite consumului direct de tutun, în timp ce restul de peste 1,3 milioane sunt atribuite expunerii la fumatul pasiv.

Consumul de tutun reprezintă și cea mai importantă cauză de deces în Uniunea Europeană, unde este responsabil de aproximativ 700.000 de decese în fiecare an, fiind și unul dintre cei mai importanți factori de risc pentru sănătate care poate fi evitat. (European Commission, 2022)

În Uniunea Europeană numărul de fumători este de aproximativ 26% din toată populația și 29% dintre tinerii în vârstă de 15-24 de ani. În România, fumatul în rândul adulților are o prevalență similară, apropiată mediei observate în Uniunea Europeană.
Rata fumatului în rândul adulților din România este de 19%, date obținute dintr-un studiu European – astfel, 1 din 5 adulți fumează!

Prevalența fumatului în rândul bărbaților adulți este de 4 ori mai mare decât în rândul femeilor adulte

În România, prevalența fumatului în rândul bărbaților este 30.8%, iar în rândul femeilor, de aproximativ 7,7%.
Prin urmare, prevalența fumatului în rândul bărbaților adulți (30,8 %) este de 4 ori mai mare decât în rândul femeilor adulte. Deci, 3 din 10 bărbați fumează și 1 din 13 femei!

Citește și:

Împreună Pe Doo Roți pentru inimile copiilor

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?
Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la 0786200207 sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background