Simpozion Internațional pe temele Artă și Istorie la Muzeul Brukenthal

Redactat de in mai 25, 2023

Simpozionul Internațional Anual Ars et Historia al Muzeului Național Brukenthal debutează luni 29 mai 2023, cu o participare de peste 40 de specialiști, muzeografi, cercetători și profesori universitari din țară și străinătate

Evenimentul științific cuprinde două secțiuni: cea de Artă, cu tema Incursiuni în istoria artei și culturii. Noi cercetări, considerații, abordări, și cea de Istorie, cu tema Aspecte privind istoria preindustrială și industrială în România.
Ar putea fi un element grafic cu 1 persoană, revistă, cuvinte încrucişate, afiş şi text care spune „MN3 Muzeul Național Brukenthal BRUKENTHAL ARS & HISTORIA Simpozionul Internațional Anual al Muzeului Național Brukenthal 28-30.05.2023 Secțiunea de ARTĂ: Palatul Brukenthal, Sibiu, Piața Mare, nr. r. 4 Secțiunea de ISTORIE: Casa Albastră, Sala Multimedia, Sibiu, Piața Mare, nr. 5 Parteneri: SFM) JURNALUL CULTURALO Tribuna AGERPRES CULTURAL วะยรอบ TBS YAL INAN”
„În lucrările prezentate în cadrul Secțiunii de Artă, vor fi abordate teme diverse din istoria artei, a culturii românești și europene și de biblioteconomie, în viziuni și interpretări inedite. Studiile din secțiunea de istorie tratează teme dedicate istoriei preindustriale și industriale de pe teritoriul României, fiind prezentate tehnici de turnare a monedelor, produse lucrate de breslași, istoria unor manufacturi și fabrici din perioada contemporană. Studiile sunt cuprinse într-un amplu volum care va fi oferit participanților la Simpozion.”, transmit reprezentanții Muzeului Brukenthal.
Evenimentul va avea loc începând de luni, 29 mai, ora 09:00, în cadrul Salonului de muzică din Palatul Brukenthal.
Citește și:

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?

Trimite-ne un mesaj la 0786200207, pe WhatsApp sau pe mail.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background