Mobilitatea electrică – soluția prietenoasă cu mediul pentru deplasarea în oraș

Redactat de in mai 12, 2023

Mobilitatea electrică a fost tema dezbătută joi, 11 mai, în sala de conferințe a Stadionului Municipal Sibiu, în cadrul unui eveniment organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, în parteneriat cu Primăria Sibiu

Evenimentul a fost organizat pentru a marca finalul proiectului  EMOB ”Acțiuni integrate pentru creșterea e-Mobilităţii în Regiunile din Europa”. Acesta a fost implementat de un un consorțiu format din 9 organizații din 8 regiuni europene, coordonate în calitate de partener lider de către Aufbauwerk Region Leipzig GmbH din Germania.

Primarul Astrid Fodor a fost prezentă la deschiderea evenimentului și a transmis în cuvântul de deschidere un scurt rezumat al mobilității electrice în Sibiu: „Am adaptat mobilitatea electrică la specificul orașului. Cel mai ilustrativ proiect este Linia Verde de transport în centrul istoric, minibuzele electrice ale acesteia încăpând foarte bine pe străzile înguste și cu sensuri unice ale zonei centrale. A fost soluția perfectă și prietenoasă cu mediul pentru a asigura acest serviciu public, protejând patrimoniul valoros, dar și mediul. Am cumpărat cu fonduri europene autobuze electrice și pentru alte două linii de transport public ce fac legătura dintre Gară și Pădurea Dumbrava, o zonă de timp liber a Sibiului. Urmează achiziții mari de autobuze electrice și stații de încărcare pentru că vom extinde transportul public spre zona metropolitană.”

Ar putea fi o imagine cu 10 persoane, mulţime, stadion şi text

Evenimentul de la Sibiu s-a bucurat și de prezența celor de la Universitatea Lucian Blaga Sibiu, reunind partenerii externi ai proiectului, precum și reprezentanți ai altor autorități publice din țară. La final, oaspeții au fost invitați la o plimbare cu minibuzele Liniei Verzi, ca exemplu concret de proiect E-mob, realizat cu fonduri europene.

Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi text care spune „Sorir Radu Rector Univer sitates Lucian Blaga Siblu SIBIU Primăria Municipiului Sibiu”

Ar putea fi o imagine cu studiu, mulţime, sediu şi text

Citește și:

IGSU începe plata sumelor necesare decontării cheltuielilor cetățenilor străini

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

Nu uita!

Ești martorul unui eveniment sau ai informatii care ar putea deveni o știre?

Trimite-ne un mesaj la 0786200207, WhatsApp sau da-ne un mail


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background