Ziua Mondială a Cărții și Drepturilor de Autor la Biblioteca ASTRA

Redactat de in aprilie 21, 2023

În fiecare an, la data de 23 aprilie, se sărbătorește Ziua Mondială a Cărții și Drepturilor de Autor, dar și Ziua Bibliotecarului din România. Este un moment de celebrare a lecturii, a cărții și, deopotrivă, o sărbătoare a tuturor celor care își dedică energia conectând oamenii cu informația și cunoașterea.

Biblioteca Județeană ASTRA împreună cu Biblioteca Universității „Lucian Blaga”,  organizează luni, 24 aprilie, evenimentul „Carte | Bibliotecă | Librărie”, o dezbatere centrată pe importanța profesiei de bibliotecar sau librar și pe menirea în continuă schimbare a bibliotecilor și librăriilor în societatea actuală și viitoare. În acest context, subiectele abordate vor viza: consumul de lectură, piața de carte, apetitul și preferințele utilizatorilor pentru lectură, facilitarea accesului publicului la resursele documentare, multiplele provocări determinate de evoluția tehnologică și relația cu alți actanți din domeniul cultural și educațional.

În cadrul evenimentului, sunt invitați la dialog: Valer Cosma, directorul Bibliotecii Universității „Lucian Blaga”, Monica Buzaș, coordonatoare a Bibliotecii din cadrul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu”, Corina Hopârtean-Cioltei, coordonatoare a Bibliotecii din cadrul Institutului Academiei Române de Studii Socio-Umane, Daniela Muntean, coordonator al Centrului de Informare și Documentare în Etnologie „Cornel Irimie” al Complexului Național Muzeal ASTRA.

Lor li se alătură Alexandru Munteanu, coordonator al Bibliotecii din cadrul Muzeului Național Brukenthal, Nicoleta Gheorghiu, coordonatoare a Librăriei Humanitas „Constantin Noica” Sibiu, Andreea Tărnăuceanu, coordonatoare a Librăriei Cărturești Sibiu și Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. Vor participa, de asemenea, profesioniști din domeniul științelor informării și documentării și bibliotecari din bibliotecile sibiene.

Evenimentul „Carte | Bibliotecă | Librărie” va avea loc în data de 24 aprilie a.c., la ora 14:00, în spațiul American Corner Sibiu, situat la etajul 5 al Bibliotecii ASTRA Sibiu.

Citește și:

Tânăr în comă după un accident în municipiul Sibiu

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background