Ziua Autorilor Europeni la Biblioteca ASTRA Sibiu

Redactat de in martie 28, 2023

Organizată în premieră în acest an, în data de 27 martie, din inițiativa Comisiei Europene, Ziua Autorilor Europeni urmărește încurajarea lecturii în rândul generațiilor tinere și promovarea diversității culturale și lingvistice europene

Evenimentul s-a desfășurat în spațiul American Corner Sibiu, iar prezenți au fost elevii din clasele a IV-a și a V-a de la Școala Gimnazială „Ioan Slavici” care s-au bucurat de întâlnirea cu scriitorul sibian Radu Vancu. Acesta le-a vorbit despre modul în care literatura poate schimba lumea, despre frumusețe, despre imaginație și emoții… și, desigur, au discutat împreună despre cărțile preferate.

Ar putea fi o imagine cu 11 persoane, persoane stând jos şi persoane în picioare

„Cu siguranță că atunci când îți place o carte sau un film, simți fiori de bucurie sau tristețe. Alteori, simți că nu mai există nimic în jur sau ți se pare că lumea devine mai mare. Când citești o carte bună, simți că te poți teleporta în lumea descrisă acolo, simți ce simte personajul”, au transmis copiii care au participat la Ziua Autorilor Europeni, sărbătorită la Biblioteca ASTRA Sibiu.

Ziua Autorilor Europeni este un eveniment de către Comisia Europeană, o nouă inițiativă sub îndrumarea comisarului pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel.

Această zi oferă ocazia de a reconecta generațiile mai tinere cu cititul și de a le arăta că literatura poate fi un instrument de emancipare personală. Lectura îi poate ajuta pe elevi și în special pe liceeni să facă față actualelor provocări sociale și din viața personală. Acest nou eveniment anual urmărește totodată promovarea bogăției și diversității literaturii europene și reprezintă o ocazie de a scoate în evidență importanța tuturor programelor și inițiativelor de promovare a lecturii desfășurate de țările europene la nivel național.

Liceele din întreaga Europă au fost încurajate să organizeze sesiuni de lectură cu voce tare, cu participarea unui autor, a unei personalități cunoscute sau a unui reprezentant al sectorului editorial, pentru a le prezenta elevilor diferitele profesii implicate în producerea unei cărți, de la autor la ilustrator, traducător și editor.

Activitățile și evenimentele Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

Citește și:

Filarmonica de Stat Sibiu vine cu surprize pentru admiratorii muzicii clasice

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background