Atenție la contractele de închiriere

Redactat de in martie 25, 2023

Contractele de închiriere aflate în derulare începând cu 1 ianuarie 2023, trebuie înregistrate la Fisc până la data de 31 martie.

Această obligație le revine tuturor persoanelor fizice care obţin venituri din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare şi cele din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuinţe proprietate personală.

 

”Pentru contractele de închiriere încheiate după data de 1 ianuarie 2023, proprietarii – persoane fizice au obligația înregistrării acestora, precum şi a modificărilor survenite ulterior, la organul fiscal competent, în termen de 30 de zile de la data încheierii/producerii modificării acestuia.Cererea de înregistrare a contractelor de locaţiune – Formular C168, însoțită de copia contractului de închiriere, se depune de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanță, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă cu scrisoare recomandată”, transmite DGFP Brașov.

Fiecare coproprietar are obligaţia înregistrării contractului de închiriere, dacă imobilul inchiriat este deținut în comun. Persoanele fizice care figurează în evidențe cu venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor din patrimoniul personal și care nu și-au îndeplinit obligația de înregistrare a contractelor de închiriere vor fi notificate în perioada următoare.

Încep simulările pentru Bacalaureat

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist

Background