Încep simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat

Redactat de in martie 17, 2023

Simularea are ca obiectiv familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real. Rezultatele nu se contestă şi nu se trec în catalog.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, moment în care vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore pentru elevii de clasa a VIII-a, respectiv trei ore pentru elevii din clasele terminale de liceu, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor.

Simularea la Evaluarea Naţională se va susţine la Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă – pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă şi Matematică.

Calendar Simulare pentru  Evaluarea Națională

  • 20 martie: Limba şi literatura română – probă scrisă;
  • 21 martie: Matematică – probă scrisă;
  • 22 martie: Limba şi literatura maternă – probă scrisă;
  • 29 martie: comunicarea rezultatelor.

bacalaureat

Probele la care se susţine simularea examenului de Bacalaureat sunt: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă – pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Calendar Simulare pentru Bacalaureat:

  • 27 martie: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română;
  • 28 martie: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului;
  • 29 martie: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării;
  • 30 martie: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă;
  • 6 aprilie: comunicarea rezultatelor.

Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi.

Bombă pe piața asigurărilor. ASF a decis insolvența EUROINS

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background