Încep lucrările pe secțiunea 4 a Autostrăzii Sibiu – Pitești

Redactat de in martie 17, 2023

Secțiunea 4 a autostrăzii are o lungime de circa 10 km. Cea mai dificilă lucrare va fi tunelul de la Momaia, cu o lungime de 1,3 km.

„În luna ianuarie, anunțam o serie de premiere în infrastructura rutieră pe care le vom atinge în acest an, printre acestea fiind și începerea primei lucrări de autostradă în zonă montană. Iată că ne ținem de cuvânt și începem. A fost emisă autorizația de construire pentru proiectarea și execuția Secțiunii 4 Tigveni – Curtea de Argeș a Autostrăzii Sibiu – Pitești, care prevede și construcția unui tunel de autostradă cu o lungime de 1,3 km”, a precizat secretarul de stat în ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Potrivit Ministerului Transporturilor, secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș, are o lungime de circa 10 km. Aici vor fi realizate 13 lucrări de artă, dintre care 12 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct fiind de 630 de metri. Cea mai dificilă lucrare va fi tunelul de la Momaia, cu o lungime de 1,3 km.

Autostrada Sibiu – Pitești are o lungime de 122 de km și face parte din Coridorul de Transport Pan-european IV. Este împărțită în 5 secțiuni și va lega Centrul și Vestul României de rețeaua europeană de autostrăzi. Este cel mai complex proiect, având în vedere dificultatea dată de zona montană în care se află traseul autostrăzii, fiind și prima trecere la nivel de autostradă peste Carpați.

Primii artiști confirmați la UNTOLD 2023: David Guetta, Martin Garrix și Armin van Buuren vor electriza publicul

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background