Este oficial votat! „Limba română” va înlocui „limba moldovenească”

Redactat de in martie 17, 2023

Parlamentul Republicii Moldova a votat în lectură finală proiectul de lege privind înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română”, în toată legislația Republicii Moldova, inclusiv în Constituție

Documentul a fost susținut de 57 de deputați PAS.

Ministerul Afacerilor Externe salută adoptarea de către Parlamentul Republicii Moldova, a „Legii pentru implementarea considerentelor unor hotărâri ale Curții Constituționale”. Conform actului normativ, sintagma „limba moldovenească” va fi înlocuită cu „limba română” în toată legislația acestui stat.

„Adoptarea Legii menționate are o profundă semnificație simbolică, întrucât restabilește adevărul științific cu privire la denumirea limbii oficiale a Republicii Moldova și confirmă statutul limbii române de limbă oficială a Republicii Moldova. De asemenea, reconfirmă comunitatea de limbă, istorie și cultură dintre România și Republica Moldova. Adoptarea Legii demonstrează totodată maturitatea societății din Republica Moldova și aderența sa la spațiul de valori pe care se fundamentează Uniunea Europeană”, se arată în comunicatul Ministerului Afacerilor Externe al României.
Proiectul de lege care schimba sintagma „limba moldovenească” în „limba  română în Moldova a fost ADOPTAT în primă lectură / Bătaie în Parlament la  Chișinău | R3media
Diplomația română subliniază că prin acest pas sunt consolidate relațiile între România și Republica Moldova, reflectate într-o cooperare deschisă și robustă, orientată către reformarea democratică a Republicii Moldova și integrarea acesteia în Uniunea Europeană.
Citește și:

Piața la Birou a ajuns și la Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu 

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background