Bombă pe piața asigurărilor. ASF a decis insolvența EUROINS

Redactat de in martie 17, 2023

Peste 2, 5 milioane de români au încheiat polițe la EUROINS. ASF a decis să ridice autorizația de funcționare, iar acest lucru a dus la insolvență.

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis joi seară să ridice autorizația companiei Euroins, care intră, conform legii, în insolvență, potrivit Europa Liberă.

Decizia de joi seară a fost luată pe baza unei analize de solvabilitate care arată că deficitul de SCR (cerința de capital de solvabilitate) al companiei Euroins este de peste 400 de milioane de euro, iar deficitul de MCR (cerința de capital minim) este de peste 250 de milioane de euro.

Potrivit datelor oficiale, peste 2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins, cea mai mare companie de asigurări auto după falimentul City Insurance în 2021.

Zilele trecute, Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat noile tarife pentru asigurările RCA care aduc majorări la toate categoriile de mașini și vârste. În funcție de categoria autovehiculelor și vârsta șoferului, creșterile primelor RCA variază între 10 și 40% față de tarifele de referință din februarie 2022.

Restricții în trafic

Urmărește-ne pe #facebook și #instagram

Ne poți asculta pe 98.3 FM în Sibiu sau de oriunde în lume AICI.
#livecityfmsibiu


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background