Încă trei decese provocate de gripă la Sibiu.

Redactat de in ianuarie 26, 2023

În săptămâna 16 – 22 ianuarie la Direcția de Sănătate Publică Sibiu au fost raportate 137 cazuri de gripă, 60 % dintre îmbolnăviri fiind la copii, în special la grupa de vârstă 2 – 14 ani.

Au fost înregistrate și trei decese. Este vorba de două femei, ambele în vârstă de 85 de ani și un bărbat de 51 de ani. Toți erau din Sibiu, nevaccinați și având cel puțin una sau două comorbidități asociate. Infecțiile acute de căi respiratorii superioare (IACRS) au înregistrat 1933 de cazuri, 80 % dintre ele apărând la același grup al copiilor, 2-14 ani. Au fost raportate și 349 de pneumonii, dar în acest caz cei mai afectați au fost tinerii, maturii și vârstnicii (grupele de vârstă peste 15 ani).

sursă foto: evz.ro

Potrivit datelor înregistrate la Direcția de Sănătate Publică Sibiu, se remarcă o tendință de scădere a numărului de îmbolnăviri la toate cele trei afecțiuni, față de săptămânile anterioare. Cazurile de gripă și pneumonii au fost cu circa 100 mai puține față de prima săptămână a acestui an, în timp ce IACRS s-au redus semnificativ, cu aproximativ 50%.

#facebook  #livecityfmsibiu   #instagram 

Atenționare meteo. Ninsori, viscol și vânt puternic.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background