Un nou vaccin împotriva Covid-19 a sosit în Sibiu

Redactat de in decembrie 20, 2022

Un nou vaccin împotriva Covid-19 a sosit în Sibiu | Deschiderea unui nou centru de vaccinare la Biblioteca ASTRA

În Romania, a sosit o nouă variantă de vaccin împotriva Covid-19, respectiv vaccinul COMIRNATY ORIGINAL/OMICRON B.A. 4-5, produs de Pfizer BioNTech. Vaccinarea, in Județul Sibiu se face prin intermediul medicilor de familie si a unui Centru de Vaccinare deschis de DSP Sibiu, care se află la Biblioteca Astra, la parterul corpului B și va funcționa de luni până vineri între orele 09-15.

Conform Directorului Executiv DSP Sibiu, Horațiu Cojocaru, la nivel național si local exista suficient vaccin. Acesta va fi adus, din centru regional de depozitare Brașov, pe măsura consumului local.

Daca in campaniile anterioare de vaccinare acestea au fost organizate si efectuate de unitățile sanitare cu personalul propriu, de această dată va fi operat de către medicii și asistenții medicali din cadrul DSP.

Persoanele care se pot vaccina sunt:

  • Persoane peste 12 ani
  • Persoane care au o schema completa de vaccinare, cu vaccinurile originale recunoscute in UE, fără a fi obligatoriu rapelul (exemplu: 2 doze Pfizer sau o doza Johnson), indiferent unde au fost administrate. Pentru cei cărora le-a fost administrat vaccinul in afara României, este necesara prezentarea documentelor care atesta acest lucru, eliberate de statele respective.
  • Au minim 3 luni de la administrarea ultimei doze de vaccin împotriva Covid-19 (inclusiv rapel daca este cazul). Atenție ! Aceasta perioada nu este necesara in cazul altor vaccinuri, cum ar fi cel antigripal, cu care nu interferează.
  • Nu exista contraindicații suplimentare fata de vaccinurile originale împotriva Covid-19

„În final, aș vrea să reamintim populației, că deși în prezent, numărul de îmbolnăviri care necesită spitalizare, este unul redus, virusul există în continuare, încă provoacă forme grave, încă avem persoane in terapie intensiva, încă avem decese provocate de Covid-19. Și nu în ultimul rând, încă avem, in Spitale, spații și personal medical scoși din activitate curenta pentru a asigura asistenta medicala pentru acești bolnavi, care, e drept, afectează în mai mica măsură activitatea. De aceea, am vrea, și pe aceasta cale, să încurajăm populația să se vaccineze.” a mai precizat Horațiu Cojocaru, Directorul Executiv DSP Sibiu.

 

Citește și:

Consiliul Județean Sibiu a fost premiat la Romanian Healthcare Awards

#facebook  #livecityfmsibiu #tiktok  #instagram 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background