Amenințări mari pentru utilizatorii Google Chrome

Redactat de in martie 31, 2022

Amenințări mari pentru utilizatorii Google Chrome

Amenințări  – Google a emis o avertizare urgentă de actualizare pentru cei care folosesc Chrome pe Windows, macOS și Linux. O vulnerabilitate numită CVE-2022-1096 în Google Chrome și Microsoft Edge a forțat Google să emită un avertisment îndemnând utilizatorii să actualizeze la cea mai recentă versiune.

Avertismentul vine după ce a fost identificată descoperirea unui hack zero-day (însemnând că hack-ul era cunoscut de hackeri înainte ca vulnerabilitatea să fie corectată), despre care Google admite că este în prezent „în sălbăticie”. Oricine nu descarcă cea mai recentă actualizare de securitate este vulnerabil.

Pentru a vă actualiza Chrome, accesați cele trei puncte din colțul din dreapta sus, faceți clic pe Setări > Despre Chrome. Actualizarea ar trebui să se instaleze automat. 

Pentru a actualiza Microsoft Edge, accesați Setări și multe altele > Ajutor și feedback > Despre Microsoft Edge. Dacă există o actualizare de instalat, aceasta va apărea aici. 

Probabil din cauza daunelor larg răspândite pe care le-ar putea produce hack-ul, Google păstrează buzele strânse cu privire la orice detalii specifice. Cu toate acestea, compania afirmă că problema este legată de componenta Chrome V8, un motor JavaScript open-source și că nivelul de amenințare este „ridicat”. Potrivit publicației media Bleeping Computer , exploit permite hackerilor să execute comenzi rău intenționate la alegere pe mașinile țintă. 

Drept urmare, Agenția de Securitate Cibernetică și Infrastructură din SUA (CISA) a ordonat acum angajaților federali să corecteze această vulnerabilitate prin actualizarea la cea mai recentă versiune în următoarele trei săptămâni. Acum a fost adăugat la Catalogul lor de vulnerabilități exploatate cunoscute . 

Calendarul oficial pentru anul școlar viitor

#facebook  #livecityfmsibiu  #stirinoi


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background