Compania Antibiotice Iași va fabrica începând de mâine pastilele cu iod

Redactat de in martie 7, 2022

Compania Antibiotice Iași va fabrica începând de mâine pastilele cu iod

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății a făcut declarații in ceea ce privește începerea producerii de pastile cu iod in Romania. Acesta declara faptul ca „nu crede ca vor fi probleme” dar totuși un lucru atât de important ca aceste pastile cu iod, nu ar trebui ignorat si ca acestea se vor produce preventiv sa nu fim luați prin surprindere. Aceasta substanța se administrează, strict la indicație, atât ca va fi necesar.

Începând de mâine, Compania Antibiotice Iaşi va fabrica o mare cantitate într-un ritm de 2,5 milioane de pastile la două zile, în 48 de ore. Antibiotice Iaşi este un producător responsabil şi s-a ocupatde acest lucru. Nu ne-am ocupat încă de acum 10 zile să facem demersuri încât să putem să asigurăm această substanţă, adică nu substanță activă, asta producătorul şi-o procură. Nu cred că o să fie probleme, dar aş vrea totuşi un lucru extrem de important pentru toată lumea: iodura de potasiu nu e este un panaceu universal. Nu se ia preventiv. Noi am dat de la Ministerul Sănătăţii un comunicat de presă săptămâna trecută şi am spus foarte clar că este o substanţă care se administrează strict la indicaţie pentru un timp limitat pentru anumite categorii de persoane„, a afirmat, luni, Rafila.

Acesta mai transmite faptul ca s-a făcut si o evaluare a nevoilor si ca am avea nevoie de maxim 30 de milioane de comprimate din acest medicament.

În urma acestui lucru am făcut rapid o evaluare a nevoilor. Am discutat cu Antibiotice Iaşi, cu Autoritatea Naţională a rezervelor de stat, încât lucrurile să fie şi sub control în cel mai scurt timp. (…) Deci nu e vorba de câte doze avem nevoie, este un necesar făcut de către Institutul Naţional de Sănătate publică şi Comisia de endocrinologie a Ministerului Sănătăţii. Este vorba de maxim 30 de milioane de comprimate„, a mai spus Rafila.

 

O a treia rundă de discuții dintre Ucraina și Rusia este programată astazi pentru ora 16:00 

#facebook  #livecityfmsibiu  #stirinoi

Ai o știre pentru noi trimite text sau video la tel 0743648146


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background