Consum mic de carne – risc scăzut de cancer arata un studiu

Redactat de in februarie 28, 2022

Consum mic de carne – risc scăzut de cancer arata un studiu

Un studiu efectuat pe aproape o jumătate de milion de adulți britanici a descoperit că dietele cu carne săracă sau fără carne sunt asociate cu riscul general redus de cancer, inclusiv pentru cancerele din afara sistemului digestiv. Deși studiul nu poate dovedi cauzalitate, rezultatele confirmă dacă o serie de factori demografici și de risc sunt sau nu luați în considerare. 

Studiile nutriționale produc adesea rezultate contradictorii. Chiar și în afară de întrebările legate de părtinirea cercetătorilor, este greu să-i convingi pe oameni să se țină de studiile dietetice pe termen lung controlate aleatoriu. Între timp, studiile care investighează doar dieta auto-raportată a oamenilor după diagnosticare pun probleme proprii.

Studentul absolvent al Universității din Oxford Cody Watling și colegii săi nu au putut aborda toate aceste probleme, dar au avut de-a face cu o preocupare comună cu privire la cercetarea alimentară; dimensiuni mici ale eșantionului. Watling a folosit un eșantion de 472.377 de adulți britanici care au raportat frecvența consumului de carne și pește. Comparând aceste date cu o medie de 11 ani de dosare de sănătate. În BMC Medicine , ei raportează că 12 la sută din eșantion au dezvoltat cancer în acea perioadă.

Puțin peste jumătate din eșantion (52 la sută), au raportat că au consumat carne de cinci ori pe săptămână sau mai mult, ceea ce face un punct de limită net. Alți 44 la sută au mâncat carne, dar mai rar. Doi la sută nu au mâncat nicio carne, iar alți 2 la sută au mâncat pește, dar nu alte animale.

Vegetarienii și veganii au avut o rată de cancer cu 14% mai mică (echivalent cu un risc de cancer de 10,3% în perioada respectivă). Cei care consideră că este prea provocator s-ar putea încuraja din cauza ratei de cancer cu 10% mai scăzuta în rândul consumatorilor de pește. Consumul de carne mai puțin a oferit un beneficiu mult mai mic – doar 2 procente – dar unii din acest grup au avut doar un aport de carne puțin mai mic.

Echipa a examinat, de asemenea, modul în care dieta se referă la cancerele suficient de comune pentru a oferi mostre utile statistic.

Bărbații vegetarieni sau vegani au avut o rată de cancer de prostată cu 31% mai mică decât cei care consumau carne în mod regulat, fapt pe care vă puteți aștepta să îl vedeți pe larg mediatizat de activiștii pentru animale destul de curând. Chiar și cei care mâncau pește, dar nu și alte cărnuri, aveau un risc cu 20% mai mic în acel organ.

Femeile vegetariene aflate în postmenopauză au avut un risc cu 18% mai mic de cancer de sân .

În conformitate cu cercetările anterioare, autorii au descoperit, de asemenea, o asociere clară între o dietă săracă în carne și mai puține tipuri de cancer colorectal – cu 9% mai puțin pentru cei care mănâncă ocazional carne. Cu toate acestea, diferența aici a fost semnificativă doar statistic pentru bărbați.

Autorii recunosc că astfel de studii, oricât de mare ar fi eșantionul lor, nu pot dovedi cauzalitatea. Este posibil ca un alt factor care variază în funcție de dietă să explice ratele mai scăzute de cancer. Cu toate acestea, au controlat posibilități evidente precum educația, etnia și consumul de țigări și alcool și au găsit doar diferențe marginale.

Chiar dacă dieta este ingredientul magic, autorii notează, de asemenea, că nu putem fi siguri, doar pe baza acestor date, dacă consumul de carne provoacă cancerul sau dacă alimentele care înlocuiesc de obicei carnea, cum ar fi fructele și legumele, sunt protectoare.

Descoperirile par să contrazică un studiu larg acoperit anterior, care a constatat că carnea este asociată cu o speranță de viață mai lungă la nivel mondial. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor care consumă o dietă săracă în carne la nivel global fac acest lucru din sărăcie, mai degrabă decât să înlocuiască carnea cu o nutriție adecvată pe bază de plante, ceea ce cu siguranță justifică categorii separate. transmite Iflsciens.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist

Background