Prima țară din UE care a eliminat toate restricțiile legate de COVID-19

Redactat de in ianuarie 31, 2022

Prima țară din UE care a eliminat toate restricțiile legate de COVID-19

Danemarca urmează să ridice toate restricțiile rămase legate de COVID-19, internările și decesele Omicron rămânând stabile și ratele ridicate de vaccinare. 

„În seara asta putem… găsi din nou zâmbetul. Avem vești incredibil de bune, acum putem elimina ultimele restricții de coronavirus din Danemarca”, a declarat prim-ministrul Mette Frederiksen într-o conferință de presă, în urma recomandărilor Comisiei pentru Epidemie și cu sprijinul tuturor principalelor partide politice. Ultimele restricții vor fi renunțate la 1 februarie.

Anunțul vine în momentul în care o nouă subvariantă a Omicron, BA.2, își câștigă locul în Danemarca și crește numărul de infecții, cu 46.000 de cazuri noi de COVID-19 înregistrate miercuri.

„În ultimele săptămâni s-au înregistrat rate de infectare foarte ridicate, de fapt cele mai ridicate din întreaga pandemie. Prin urmare, poate părea ciudat și paradoxal faptul că acum suntem gata să renunțăm la restricții”, a completat Mette Frederiksen, premierul Danemarcei.

Prima țară din UE care a eliminat toate restricțiile legate de COVID-19

„Situația din Danemarca este că avem o diferență enormă între infecții și pacienții de la terapie intensivă, iar acest lucru se datorează în principal interesului mare al danezilor față de revaccinare. Acesta este motivul pentru care este sigur și corect să facem acest lucru acum”, a spus adăugat și Magnus Heunicke, ministrul Sănătății.

Aproximativ 82% din populația Danemarcei este vaccinată cu schema completă. Jumătate dintre aceștia s-au vaccinat și cu a treia doză, potrivit autorităților locale.

„În ultimele săptămâni s-au înregistrat rate de infecție foarte mari, de fapt cele mai mari din întreaga pandemie”, a spus Frederiksen. „Prin urmare, poate părea ciudat și paradoxal că acum suntem gata să renunțăm la restricții.” 

Ministrul Sănătății Magnus Heunicke a adăugat: „Situația din Danemarca este că avem această decuplare între infecții și pacienții de terapie intensivă și se datorează în principal atașamentului mare al danezilor față de revaccinare. Acesta este motivul pentru care este sigur și lucrul corect de făcut acum.”

Aproximativ 82% din populația Danemarcei este complet vaccinată cu două doze, dintre care 50% sunt stimulate cu o a treia doză, potrivit Autorității daneze pentru sănătate și medicamente.

 

VEZI SI UN TÂNĂR S-A ARUNCAT DE PE HOTELUL INTERCONTINENTAL DIN BUCUREȘTI

VEZI SI SANTAJ PENTRU ELON MUSK DIN PARTEA UNUI TIP DE 19 ANI

Daca vrei sa fi la curent cu ce se întâmpla in orașul tău urmărește-ne si pe Facebook City-FM Sibiu

Asculta-ne si on line pe https://city-fm.ro/live-city-fm/

Ai o știre ? Trimite-ne text sau video la tel. 0743648146


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist

Background