Autoritățiile române trimit avion după românii din Afganistan

Redactat de in august 17, 2021

Autoritățiile române trimit avion după românii din Afganistan. Florin Cîţu a afirmat că se mai află în Afganistan 35 de români şi că autorităţile vor trimite un avion după aceştia.

avion roman

Autoritățile române sunt în alertă și fac demersuri pentru aducerea acasă, în siguranță, a persoanelor aflate în acest moment pe teritoriul Afganistanului.

În acest moment mai sunt 35 de cetăţeni români în acea zonă. I-am propus domnului preşedinte să trimitem un avion pentru a-i aduce acasă. În acest moment avem două variante pe care lucrăm: un avion care va fi în colaborare cu NATO, care trebuie să plece în curând sau un avion al nostru, care merge direct acolo. Dar în acest moment au dispoziţie clară pentru Ministerul Afacerilor Externe şi pentru Ministerul Apărării Naţionale să trimită un avion cât mai rapid, pentru a-i aduce pe cetăţenii români acasă”, a arătat premierul, într-o declaraţie acordată presei.

El a atras atenţia asupra faptului că în acest moment nivelul de alertă este maxim în ce priveşte Afganistan. Totodată, premierul a adăugat că autorităţile ţin legătura cu românii aflaţi în această ţară.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background