Când vom renunța la restricții

Redactat de in mai 5, 2021

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România, a declarat când vom renunța la restricții.

valeriu ghorghita
Acesta a spus că se poate renunța la mare parte din restricții chiar dacă nu va fi atinsă ținta de zece milioane de români vaccinați. El a spus că persoanelor vaccinate li se alătură şi cei care au avut COVID-19 şi prezintă imunitate pe termen scurt.
Premierul Florin Cîţu afirma că renunţarea la masca de protecţie sanitară poate fi luată în considerare după ce 10 milioane de români vor fi imunizaţi.

De asemenea, şeful Guvernului spunea săptămâna trecută că sunt toate condiţiile să se ajungă la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

Întrebat referitor la această ţintă, Gheorghiţă a răspuns: „Campania de vaccinare nu este o problemă de matematică, pentru că mai avem câteva necunoscute, care ţin de adresabilitatea şi de dorinţa persoanelor de a se vaccina”.
El a punctat că obiectivul Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este crearea unui sistem prin care “dacă astăzi cineva vrea să se vaccineze, să poată să facă acest lucru până seara”.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Current track

Title

Artist

Background