DSP Sibiu recomandă cumpătare sibienilor
Redactat de Bogdan Troanca in aprilie 30, 2021
DSP Sibiu recomandă cumpătare și responsabilitate sibienilor cu prilejul sărbătorilor pascale. Iată și câteva sfaturi de la nutriționiști.
De asemenea îi îndeamnă pe sibieni la cumpătare, responsabilitate și evitarea exceselor alimentare având în vederea perioada lungă de post.
Aceștia oferă o serie de sfaturi pentru ca sibienii să treacă de sărbătorile din anul acesta fără incidente neplăcute.
Astfel, ouăle trebuie consumate în cantităţi limitate, nu mai mult de două pe zi.
Carnea de miel să fie consumată în porţii rezonabile, cu o bogată garnitură de legume.Puteţi înlocui carnea de miel cu iepure, ied, peşte şi/sau pui, care sunt mai uşor digerabile.
Dulciurile aduc un aport considerabil de calorii, de aceea trebuie consumate în canţităţi foarte reduse. Nevoia de dulce care apare după masă , poate fi potolită cu o salată de fructe, dar fără frişcă sau alte sosuri dulci.
Nici alcoolul în exces nu este recomandat. Poate să ducă la apariţia stării de ebrietate, însoţită sau nu de tulburări digestive sau cardiace. Se recomandă, aşadar, un consum responsabil.
După o masă bogată nu este bine să ne aşezăm în faţa televizorului sau să dormim. De asemenea, dacă masa durează mai multe ore, se recomandă pauze mai lungi între feluri.